Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika brezmesno kosilo

brezmesno kosilo

Danes so mi vse ideje nekam ušle. Dekleta, kakršnegakoli namiga za brezmesno kosilo bom zelo vesela.

Hvala in lep dan vsem,
Modra

S kakšno zelenjavno rižoto ne moreš falit.

Res je, pa sem jo že včeraj izkoristila 🙁

lp
Modra

Testenine z zelenjavno omako ali s smetanovo omako;
štruklji;
vegetarijanska pizza;
pečen krompir s kislo smetano, zraven pa veliko solate;

Tole je bilo čisto na hitro, če se še kaj spomnim, se oglasim 🙂

Polnjeni paradižniki s skuto in zelišči, zapečeni v pečici. To sem enkrat jedla pa je bilo super.

Ocvrtki iz ovsenih kosmičev s solato.
Pečeni ali ocvrti krompirjevi kroketi polnjeni s sirom, zraven pa veliko zelene solate.
Žitni polpeti.

lp Majuška

Testenine z jajčevci, paradižnikom in sirom:
in zelena solata.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

kaj pa ajdova kasa z jajci pa veliko /ze mlade?? / solate!? lp petra

Hvala vsem za ideje – bo kar za nekaj dni vnaprej!

Ker mi je v trgovini ravno prekrižal pot zavitek z bukovim ostrigarjem, sem ga doma popražila na olivnem olju, česnu in peteršilju z dodatkom bazilike, nato pa vanj zamešala široke rezance, vse to prelila s kislo smetano, na mizo postavila skledo solate in kosilo je bilo presenetljivo hitro narejeno. Toliko morda za idejo kateri, ki ji bo tudi kakšen dan zmanjkalo kuharskih zamisli.

lp
Modra

U ja taka varjanta je super tudi s šampinjoni ali jurčki!

Kaj pa Backini polpeti iz bučk? Super dobri so, sem jih delala v petek, samo da sem dala namesto ovsenih pšenične kosmiče, ker so bili ravno pri roki. Bilo je zeeeeloooo dobro, hvala Bacek!

Pred leti sem v Grčiji jedla polnjene paradižnike. Zelooo dobro.

Odrežem vrh paradižnika, notranjost izdolbem in shranim. Notranjost paradižnikov posolim, lahko tudi malo sladkam.

Na olivnem olju prepražim celo čebulo, dodam narezan izdolben paradižnik in pest riža. Solim, dodam veliko mete in kuham skoraj do mehkega. Na koncu dodam še precej peteršilja. S tem polnim paradižnike in pokrijem s pokrovčki.

Pečem v pečici na 175 stopinj toliko časa (vsaj dobrih 20 minut), da paradižnik na gornjem robu poči in postaja zapečen.

Zraven se poda črn kruh.

Natassa

Jaz pa imam zelo rada (moji malo manj) ajdovo kašo z jurčki. Ali pa šampinjone na žaru z veliko česna in skleeeeeedoooo solate.
Testenine z ostrigarji so pa itak zakon.
Jaz če nimam “nič” v hladilniku, jih pa naredim z malo smetane in pasto Genovese in tudi uživamo.

čao

Kaj pa lečina lasagnja ali pa špinačina rižota, ki sta v bazi receptov…..

Ali pa pire (dodaš 1-2 na drobno narezana korenja) in tople kumare ali špinača?

Ali blitva po dalmatinsko in ribe ?

Krožnik raznoraznih solat in zraven kruh in sir……..

Burek ali pitulice in skleda solate…..

Enolončnica (Bobiči ali Istrska enolončnica, fižolova juham ričet……) + žganci….

Ali kuhan olupljen na kose narezan krompir + stročji fižol, zabeljeno s praženo čebulo in kislo smetano ?

Jota…….brez mesa…..

Juha iz ohrovta (ali zelja) s krompirjem, solata in pečen tofu……

Polpeti (ovseni, sojini, zelenjavni….), kuhano zelenjavo s malo drobtinicami (koleraba, brokoli, korenje, koruza, grah – skuhaj, odlij vodo, daj malo prepraženih drobtin, premešaj)+ solata

Solata je lahko na xx verzij s dodatki (paradižnik, sveža čebula, nariban korenje, kumare, koruza…….in razne načine omak : česen, bučno olje, olivno olje, sadni kis, vinski kis, …….zelišča) kakor več vrst solate zmešane skupaj (mehka, kristalka, radič, motovilec…..tržaški slatnik)

Rižova solata, makaronova solata…..tunina solata, nariban korenje + malo fete sira (narejeno kot navadna solata ali s bučnim oljem)

Krompirjeva solata s svežo čebulo + pečene ribe ali polpeti

Kmečka omleta (najprej skuhaj raznorazno zelenjavo narezano na koščke(tudi krompir), na prepraženi čebuli prepraži ocejeno zelenjavo, popopraj in posoli po potrebi, v posodici razžvrkljaj 2 jajca(1 oseba-2 jajca, delaš pa za eno osebo na enkrat) in 1 žlico hladne vode (sol + poper), zlij na pomaščeno vročo ponev, ko je jajc na pol zakrknjen daj na polovico zelenjavo in prepokni drugo polovico jajca čez, da doviš omleto in pečeš še kakšno 3 minute, da se prepeče……..zraven paše tudi sir……namesto čebule za mesojede lahko slanino, šunko……prepražimo…..

Kaj pa zelenjavna lasagnja ?

Ali pečene gobe s jajcem ?

Kakšna zelenjavna musaka ali parmska zloženka- verzija a (je v bazi) ?

Krompirjev golaž ?
……………….
Če želiš kakšno bolj razlago…….piši……..Lp

Pa narastekiz testenin, ali široki rezanci zabeljeni s praženimi drobtinami, posuti z mletimi orehi in po želji žličko sladkorja + kompot,

krompirjev golaž

zelenjavna enolončnica + rižev narastek ali skutne palačinke

Miša, a lahko malo več napišeš o narastku iz testenin!

Nisem brala ostalih odgovorov, tako da se bom mogoče ponovila. Imaš pa ogromno izbire.

-testenine z omako iz paradižnika in gob;
-pire krompir in gobova omaka ali gobova omaka in polenta, + solata;
-pečeni melancani s sirom;
-popečen tofu, pa zraven kak riž, krompir, ipd. ali pa juho, popečen tofu (to popečeš v ponvi brez olja (če imaš tako ponev) ali pa na par kapljcah olja;
-vege burgerje (one od hokus)
-krompir olupiš, narežeš na kolobarčke, ga skuhaš; pol pa narediš sataraša(čebula, paprika, paradižnik)malo večjo količino in v to zmešaš kuhan krompir-full dobro
-lahko namesto riža narediš kašo (tisto, ki jo mesojedci dajo v krvavice)
-lahko narediš pečene ali ocvrte bučke, ocvrte melancane
-pohan krompir
-šmorn in solata
-vegetarijankse hrenovke, pa kakšno zelenjavo zraven

K vsemu pa bi jaz seveda dala juho (z rezanci, zelenjavno, grahovo, gobovo, krompirjevo, ipd)in en kup solate:))

Pa lahko tudi narediš ocvrte šampinjone ali šampinjone na žaru ali pa gobe z jajčko

še nekaj sem se spomnila:) Lahko narediš pa tudi dušeno zelje in pire krompir, kislo zelje in pire krompir, repa in pire krompir; krompirjev golaž, fižolov golaž, pa npr zraven polento, golaž iz čebule, ipd. Ampak ne me vprašat kako se naredijo ti golaži, ker točno ne vem, ker to pri nas babica kuha:)

Ocvrte šampinjone polnjene s sirom.

lp Majuška

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close