Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zmrznejene pitulice

zmrznejene pitulice

Hvala Babi za taleprekrasen recept….

Me pa zanima, če lahko pitulice naredim in jih posametno zamrznem v skrinji – no, če ima katera kajj izkušnj s tem. kako jih potem pečem – jih najprej odmrznem ali jih dam v haladno pečico, ali kar v vročo….

Mi je ostalo malo skute in bi jo rada porabila, pa ne moremo že četrtič ta teden jesti pitulic za večerjo.

Pa lepe pranike – vikend.

Kroki, mi smo pa ravno danes večerjali pitulice, ki sem jih vzela iz pečice – ostale so od rojstnodnevnega kosila.
tudi zamrzovanje ni nobena umetnost, jaz sem naredila tako: narezane pitulice sem dala na pladenj in v zmarzovalnik. Ko so zamrznile, sem jih pobralav vrečko (še bolj praktično je, če si jih razdeliš po porcijah – recimo po 4 ali 5 pitulic – in jih jemlješ ven po potrebi).
Mislim da je vseeno, čle jih prej odtajaš ali en – jaz jih ne. Pečico sem prižgala na 250 stopinj, da se je fino segrela. Pripravila sem svežo mešanico spenjenega 1 jajca, dodala sem malo gostega jogurta in s tem premazala pitulice – še zmrznjene na pekaču, preden sem jihdala v pečico.
Lahko bi naredila tudi tako, da bi jih recimo dala v pečico za 5-10 minut, da se malo odtajajo in jih vzela ven in premazala z jajčno mešanico.
Aja, pekla sem jih malo več kot pol ure – okoli 40 minut. Bile so odlične, kot vedno 😉
Čisto na novo smo odkrili, da zraven zelo pašejo mehki siri, čisto tanke rezine – Brie in Roi de treffle (camemberta pa nismo odprli, smo bili že presiti :)))

Hej! Pitulice krasno prenesejo zamrzovanje-bodisi v surovem ali ze pecenem stanju. Vcasih jih kar s pekacem vred dam v zamrzovalnik,da imam ze pripravljeno za v pecico.Ponavadi jih odtajam,vsaj malo.

Zala,ko sem prvic jedla pitulice pri prijateljici,jih je tudi postregla z mehkim sirom-gorgonzolo.Meni je sicer bilo brez kar dovolj kaloricno.
Sama jih vcasih pecene prerezem vodoravno in dam notri rezino popecenega jajcevca z zlicko paradiznikove omake.Potem je tak prima sendvic. Lp Babi

Zala to nisem jaz……mam pa danes na jedilniku pitulice iz skrinje………

Ups, zgleda da sem te že tako navajena da črke k podobnim imenom kar sama dodajam :)))))….se opravičujem obema.
LP

Še eno vprašanje glede pitulic. Možno, da je bilo tudi že napisano, a sem očitno spregledala. Koliko debele rezine se reže? Jaz sem delala cca 1,5 cm in je prišlo mogoče malo preveč presušeno. Res pa je tudi, da sem uporabila pretekočo skuto in je bilo nadeva več v pekaču kot v pitulicah. No, vseeno ni nobena ostala.

Zala ni panike, k sem opazila pomoto……Lp

Hej,jzst!

Rezine narezem debelejse,recimo 3 do 4 cm.Ce pogledas slike prvega srecanja,bos imela predstavo. Navadno dobim iz enega zvitka 9 rezin.
Lep vikend in praznik Babi

Hvala Babi. Naslednjič poskusim tako, pa seveda s pravo skuto.
Lepo praznovanje 1.maja želim.

Babi,
kako naj najdem slike s prvega srečanja?
Hvala…..sem poskusila že vse, pa vendar premalo.

Hvala vsem.
Sem jih že dala v skrinjo. In mislim, da ne bodo prav dolgo tam. Sem jih pa naredial kar do konca – prelila sem jih tudi z jajčkom in skuto. Bomo videli kaj bo. Ostalo najbrž ne bo nič.
Pa lepe praznike.

Hej,Koki!

Nekaj casa je Primoz imel zgoraj pri naslovu v okvircku.Zdaj dobis,ce vneses link

.

Jaz vsaj dobim.Odpre se ti stran z napisom za galerijo 1 in 2.Potem pa naprej.Reportaze pa tudi meni ne vrze. Upam,da dobis.Lp Babi

lp, orehek

Sori, tisti ni pravi, tale pa bo:

lp, orehek

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close