blitva
Na vrtu mi trenutno še raste lanski rdeči in beli radič, blitva, špinača. (nekaj malega) In včeraj sem za solato h kosilu pripravila”mišungo” vseh teh rastlin.
In to kar me zanima: je blitva sploh primerna, da jo uživamo surovo?
Špinača?
Po ukusu mi je včeč, v solato dodam še koruzo in je res dobra.
Lep dan!
Špinača je v solati 1A, potrebno jo je narediti res tik pred kosilom, ker drugače pade skupaj (kot solata le prej), narediš jo lahko kot navadno solato in dodaš veliko česna………….
Mene je prepričala moževa sestra in je dejala, da vsi moški v okolici, ki ne marajo špinače v kakršni koli obliki jo surovo obožujejo……
Bolje je pa, da imaš mlado…….
Joj Alemba, ko si omenila tole “mišungo”……ob temle sem se pa spomnila na eno jed, ko me še zdaj strese če samo pomislim nanjo – na Japonskem smo enkart zraven kosila dobili ne ko čudno solato, že zgledala mi je bolj tako-tako, čeprav je bila pisana. Notri je bila koruza v zrnju, na trakce narezana šunka, špinača (ali blitva??) in pa………ALGE!!!
Groza in strah!! Očitno tega okusa nikoli ne bom mogla sprejeti, že ob prvi majhni žlici se mi je vsa hrana dvignila do grla. Oh, ko bi vedeli, kako je bilo to težko, ob vsej tisti družbi in z zapetimi japonci….meni pa na bruhanje 🙂 Saj nikoli nisem posebno marala ne špinače ne blitve….ampak zdaj je pa dokončno! Aja, no, prvič po tem sem jedla špinačo takrta, ko smo mi imeli Japobce tukaj, v eni restavraciji blizu Sežane kjer os anm mpostregli s kaneloni s špinačo, skuto in sirom. So bili res dobri in sem jih ponovila še enkrat doma…..Ampka vse ostalo s tema dvema sestavinama je pa “out” 😉
Še ena zadevica, če bo kdo poskusil – špinača s sezamom je presentljivo dobra. ČE katera želi, ji lahko točno napišem kako se pripravi.
LP. zala
Forum je zaprt za komentiranje.