Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika suhi kvas – sveži kvas

suhi kvas – sveži kvas

Spodaj sem prebrala v enem gregorjevih postov, da je v suhem kvasu tudi lahko gluten, zato bi kruh raje delala s svežim kvasom. V receptih, ki sem jih dobila poleg aparata za peko kruha, pa imam napisane le količine kvasa za suhi kvas. Enkrat sem že poskusila delati s svežim kvasom, pa se mi je kruh sesedel, kar v mojih navodilih piše, da sem dala kvasa preveč. Torej, koliko svežega kvasa nadomesti suhi kvas oz. koliko svežega kvasa rabim za npr. 500 g moke?

Je morda v aparatu za peko kruha potrebnega kaj manj kvasa kot pri običajni peki? Namreč na vrečki suhega kvasa piše, da je za pol kg moke, v navodilih za peko kruha, ki sem jih dobila poleg aparata, pa se suhega kvasa porabi manj in je kruh čisto dober.

Helena

Helena

Helena, jaz sem s svežim kvasom delala bel in kruh iz moke tipa 850 – oba sta bila zelo visoka in zelo rahla. Kvasa sem dala cca 2 dkg (ne celo kocko od Žita – pakiranje po 2,5 dkg). Mogoče je pri tebi problem zaradi drugačne moke?
LP
d.

Ja, jaz sem delala polnozrnatega, zdaj bi pa delala 2/3 riževe moke in 1/3 koruzne moke. Koliko moke pa si dala za 2 dkg kvasa?

Helena

Helena

Pol kile moke.
Polnozrnatega pa res še nisem probala s svežim kvasom, ampak polnozrnati meni itak tudi s suhim ne naraste (oz se sesede), kar me ne moti. Z riževo moko pa nimam prav nobene izkušnje. Bodo povedale tiste, ki poznajo zadevo.
LP
d.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close