Tako dobro se nisem jedla!:)
tole kar se mi je danes zgodilo pa prav moram povedat.. no, rada jem, kot vsi:)
z druzino smo sli jest v bliznjo gostilno kjer so bili ravno dnevi dalmatinske kuhinje.
za predjed smo imeli kremno škampovo juho z repki(gamberi)
glavna jed kovač s pečenim krompirjem(pečeno v krušni peči, z olivnim oljem)
priloga blitva
sladica..sveze jagode
povem vam, to je bilo najboljse kosilo v mojem zivljenju:) vsi okusi so se ujemali, nad celotnim kosilom nisem imela niti ene pripombe..
p.s. mogoče igra ambient v tej gostilni pomembno vlogo.. za dneve dalmatinske kuhinje so se posebej potrudili in na okenske police nasuli mivko in skoljke, na strop razobesili ribiške mreze in lezalnike in se polno malih podrobnosti..
Imate vi kaksno podobno izkusnjo(doma ali v gostilni) ko ste bili naravnost očarani nad vsem?:)
Hja…z grajsko gostilnico je pa takole… Na začetku, ko so jo odprli, je bila to daleč naokrog najboljša restavracija. potem pa so se s časom začele porcije manjšati, pa tudi izgubljati na kvaliteti.
Npr, lignji z radičem. Na začetku je bila to jed, ki sem jo vedno naročila, ko smo bili tam. Samo, zgodlio pa se je, da je tisti radič začel spominjati na tradič, ki je ostal od porcije solate in so ga potem malo podušili in dali med lignje.
Prvič sem mislla, OK, mogoče je bila to izjema. Ampak je bilo naslednjič enako. Pa še manjša porcija.
Ema, če praviš, da je bilo tako dobro, so se vrjetno popravili, kar me zelo veseli :)))
Vem pa, da znajo tam narediti res odločno hrano, zato upam, da je spet tako kot je bilo na začetku 🙂
lp
Pozdravljene/i. O tej gostilnici sem tudi jaz slišala, kako je dobro, od svoje prijateljice. Pa sem malo vzela v roke telefon in vprašala, kakšna je cena kosila. Odgovorili so mi, da od 2.500,00 do 35.00 tolarjev, odvisno kaj naročiš. Prav. Pa vprašam konkretno: juha, dunajski zrezek, pomes frites, solata, odgovor 2.500,00 tolarjev. Pa sem si rekla, to je zame malo preveč in odsla na kosilo s svojimi domačimi v kitajsko restavracijo na Duplici pri Kamniku, za katero sem tudi slišada pohvale. Res nismo bili razočarani. 7 gostov smo se najeeeedli in spili vsak svojo pijačo za 14.000,00 tolarjev. Gospa, ki nas je stregla je bila zelo prijazna. Na koncu nas je še vpraša, če kaj praznujemo (3 generacije za mizo) in nam poklonilla lepo steklenico slivovega vina. Bili smo zelo zadovoljni, in vam priporočam, da to kitajsko restavracijo kdaj obiščete. Lep pozdrav Mica
No, danes sem se pa jaz tako odlično najdela 🙂
Pri Ančki v Šenčurju namreč. Njihovi štruklji so res razred zase. Tako dobrih štrukljev še nisem jedla. Ajdove in skutine (oz. sirove) sem probala… NAJM!!!
Pa tudi glede prijaznosti so pri meni na prvem mestu!
Tole je sicer malo reklame…ampak res je bilo tako odlično, da sem vam mogla povedat 🙂
lp
Ja, Ančka je zakon. Moje širše družine je recimo za malo več kot 15 ljudi in ko je kakšno praznovanje, gremo večkrat tja in smo vedno v “vinski sobi”, tisti od zadaj in dol. Perfektno, ker smo povsem sami, ločeni od drugih, svoj WC, glasba po želji, dovolj prostora za frčafelci … Priporočam, res. LP, Medeja
Forum je zaprt za komentiranje.