Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Obstojno pecivo

Obstojno pecivo

Prosila bi za nasvet, pomoč, recepte… Rada bi pripravila kakšno obstojno pecivo…da lahko stoji kakšen dan… pa da ni preveč zahtevno:)… Prosim za pomoč. Hvala, hvala
Tanja

Živjo Tanja,

jaz bi ti prporočala pigvin rezni ali pinvin torto (ne spomnim se, ali je nalsov rezine ali torta, sicer pa tudi torto lahko narediš v obliki rezin).
Sama sem jih pred kakšnima dvema mesecema naredila, napisala sem celorten svoj postopek in malo se spremenila recept – izpadlo pa je super!!
Prijateljica, ki je bila na obisku, mi je rekla, da je še boljše kot originalna pigvin rezina.

Pecivo je boljše, če nekaj uric “počiva” v haldilniku, ti pa garantiram, da je božansko dobro.

Evo, tukaj sem opislaa cel pstopke zelo natančno, zato se ne ustraši dolgega teksta. Če boš sledila navodilom, ne boš mogla zgrešiti.

Uporabila sem rastlinsko smetano s (samo) 25 % mlečne mščobe in se je res krasno trdo stepla. Uporabila sme tudi pusto skuto, kot si lahko videla, in moram rečt da daje res božanski okus…skoraj se je ne čuti, je pa osvežilno.
Sestavine so za velik pekač – okoli 45×30 cm…tu nekje…
Nekatere so se pritoževale nad videzom in pretekočo kremo,ki so jo delale po protnem receptu, meni je po mali spremembi recepta zelooo uspela. Celo tako trda je bila, da bi jo lahko rezala skoraj kot kocke, ampak okus je bil vseeno nežen.

Upam da ti bo uspelo,če se boš odločila za tole…..sedaj se spomnim samo tega. Zdaj grem kuhat kosila zame in za brata, in če se vmes še kaj spomnim , ti potem napišem, ok?!

LP, zala

Obstojne in ne preveč komplicirane so London rezine. Receptov tu na forumu najdeš kar več – preko funkcije iskanje. Drugače pa lahko stoji skoraj vsako pecivo kak dan ali dva – drugo pa je, če se ga poje takoj, ker je tako dobro, hehehe. Najbolj “kritično” je seveda pecivo z biskvitom.

Lp, mishika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close