Najdi forum

mesna rulada

Pozdravljene kuharice in kuharji, tole stran zelo rada prebiram in ker nisem ne vem kakšna dobra kuharica, raje samo berem kot pišem.

Imam pa eno prošnjo, kako pripraviti mesno rulado. Nekoč sem nekje videla recept, pa ga ne najdem. V mislih imam puranje meso, ki ga z nečim nadevaš in zaviješ v rulado. A kdo ve, kako se to naredi? Lepo prosim in čimlepši dan želim vsem.

Najlepša hvala, Nija

kar mesna rulada odtipkaj v iskalec pa boš dobila točno to kar želiš
Lep pozdrav

Jaz sem delala po tem receptu
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=mesnejedi&ID=3511
z manjšim popravkom. Nisem je kuhala, ampak dušila v omaki. Pohvaljena, celo s strani mojega moža, ki ne mara belega mesa.
Pa linka ne znam naredit. Sem dala copy – paste.

Kakšno leto nazaj sem na televiziji gledala, kako so delali mesno rulado iz piščančjega mesa.
Prsi narežeš na cca 2 cm debele trakove in jih zlagaš drugega poleg drugega na naoljeno aluminijevo folijo. Ne vem kako bi bolj natančno razložila. Kuhar je razložil, da je to tako, kor bi drugo zraven druge zlagal čajne žličke. Eno z ročajem v levo, drugo z ročajem v desno. Dolžino dobiš tako, da trakove zlagaš še v drugo vrsto in tretjo..
Del piščančjega mesa so v multipraktiku zmleli v pasteto in dodali začimbe. Mislim da sol in poper ter nekaj olja ter še nekaj bolj blagih začim. Z to mešanico namažeš nato zložene trakove testa. Nato si pomagaš z folijo, da narediš rulado. Zvijaš tako, kot so tekli trakovi ne pravokotno na trakove mesa. Na koncu folijo stisneš skupaj kot bombon in daš v pečico. Ko je pečeno narežeš cca 5 cm debele rezine in postaviš pokonci na krožnik, da so kot debeli medaljoni. Po televiziji je zgledalo zelo dobro.

Najlepša hvala vsem, ki ste se potrudile.

Lep vikend, upam da podaljšan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close