ribja predjed
Gostili bomo obiske. Z možem bova pripravila lignje z rezanci ali s polento, nisva se še čisto odločila.
Za začetek bi pa vseeno ponudila kakšno predjed, vsekakor hladno, da se prej pripravi, ker takrat ne bova imela časa.
Mogoče kakšen dobre tunin namaz ali kaj podobnega.
Imate kakšno dobro idejo?
Lp, Urša
Meni so zelo všeč rakci z avokadom, pa še super izgledajo – avokado prerežeš na pol, izdolbeš sredico (takoj pokapljaj z limono, da ne potemni), zmešaš z rakci in dodaš malo majoneze, žlčko kisle smetane, sol, poper, zmešaš in naložiš nazaj v avokado.
Na enak način lahko pripraviš rakce z melono, pa si potem vsak sam vzame iz melone.
Lahko pa pripraviš kanapeje s kaviarjem in prekajenim lososom.
Super predjed je tudi prekajena postrv ali pašteta iz le-te.
Enkraten pa je tudi pršut kuhan v teranu. Dobro, dekorativno in pripraviš lahko že zjutraj
Jaz sem izpustila portovec in skuhala pšenični zdrob, ki sem ga dala na sredino krožnika. Pazi, da boš pršut pekla le nekaj sekund, ker drugače zagreni.
Mejte se fajn.
NA HITRO
KONZERVA TUNINE , TRDO KUHANO JAJCE -NARIBANO , ZMIKSANA
ČEBULA ,LAHKO PA TUDI PETERŠILJ IN DROBNJAK .
ZAČINI Z NEKAJ KAPLJICAMI ,BUČNEGA OLJA ,POPROM MALO ČILIJA
IN PO OKUSO IN ŽELJI -OLJE IZ KONZAREVE PREJ IZLIJ V SKODELO ,
DODAJAJ PO POTREBI .OMENJENEMU LAHKO DODAJAŠ :
SKUTO ,KISLO SMETANO …PRIPOROČAM TUDI RDEČO PAPRIKO –
MLETO . TAKO DOBIŠ ČUDOVIT NAMAZ .
NE POZABI NA NEKAJ KAPLJIC LIMONE .
L P OGI
Živjo . Pred časom sem že napisala recept za zelo dober tunin namaz. Jaz ga večkrat naredim . Takole:
TUNIN NAMAZ :
– 2 konzerve tune
– 2 stebla zelene ( z listi vred)
– 2 velika korenja
– 2 trdo kuhana jajca
– 1 velika čebula
– peteršilj
– poper, sol
– majoneza
…korenček drobno naribate ( jest dam kar 4 korene ), zeleno sesekljate z perjem vred, jajčka pretlačite, čebulo drobno sesekljate, tuno z vilicami zdrobite.
Vse skupaj zmešajte, solite po okusu, popoprajte in dodajte majonezo ( jest dam 1/ 3 majoneze, 1/3 kisle smetane in 1/3 jogurta ).
———————————————————————————————
Imamo pa vsi zelo radi tudi namaz iz sardel. Ena konzerva rib, olje odlijem, dodam na drobno narezano čebulo, sol, poper,peteršilj . Zmešam kislo smetano z žlico majoneze, dodam še jogurt.
Lep pozdrav vsem skupaj
Če nisem prepozna dodajam še mojovarianto namaza. Obvezno ga pripravim pri vsaki fešti, do zdaj ni nikoli nič ostalo. Perfekten je. LP in lepo praznovanje želim Silvia
TUNIN NAMAZ (odlično)
Sestavine:
2 tuni v konzervi v oljčnem olju (jaz imam to najraje, vi pa kakor želite)
1 solatna majoneza v vrečki
1 maslo
½ kisle smetane
malo gorčice
1 čebula
1 trdo kuhano jajce
kisle kumarice
limonin sok
sol, poper
kapre, oljke,slani inčuni
Priprava:
Tuno in maslo dobro premešaš ( jaz uporabljam striktno samo vilico – nikakor mikser), dodaš ostale sestavine. Vse kar se reže (kumarice, kapre, oljke, inčuni, čebula, jajce) mora biti čisto na drobno zrezano. Zmešaš vse skupaj in daš v hladilnik za nekaj ur ali še več.
Priporočilo:
Ni se potrebno držati točnih količin, enkrat poskusite potem pa dodajajte ali odvzemajte po svoje.
Forum je zaprt za komentiranje.