Koliko potic?
Živjo!
Mi doma pečemo potico v večjem pekaču, okoli 27×45 cm….iz tega pride potička kar lepe velikosti in po mojem dobimo iz nje sigurno kakšnih lepih 35 kosov, primerne debeline seveda (okoli 2cm debelie na kos)…
zdaj je samo odvisno, koliko kosov računaš na osebo – jaz bi računala kakšne 3. Iz enega takšnega pekača, kot ga imam jaz, dobiš okoli 35 kosov, torej ravno polovico vseh gostov. 2 potici spečeš in imaš za vsakega 1 kos – še množiš krat 3 in dobiš na vsakega 3 kose. Skupno torej 6 potic – po moji oceni.
Seveda se ta količina na enega lahko tudi zmanjša, saj bo zraven verjetno tudi kakšno drugo slastno pecivo, kajne ?! :)))
upam da ti je kaj v pomoč, čisto točno pa nisem računala 😉
Lepo praznovanje vam želim, LP
Iz lastnih izkušenj ti povem, da je potica na mizi le iz tradicije, ampak je povprečno niti en kos ne poje vsak.
Za v škatlo daš pa v vsako en košček.
Pri nas je res ful potic ostalo, ker skoraj nihče ne vzame potice, ker se mu zdi en kos preveč.
Sploh pa če boš imela poroko spomladi ali poleti, ko je vroče. Paše bolj kakšno osvežilno pecivo.
Lp Urša
Lani smo praznovali poroko nečaka in bila sem zadolžena za peko orehove potice. Pečem potice v modlu premera 35 cm. Spekla sem jih 6 pa jih je bilo več kot dovolj, saj je bilo še ogromno drugega, raznovrstnega res krasnega peciva. Svatov je bilo okoli 90. Potica na poroki mora biti saj je
to slovenska tradicija in je na mizi tudi za okras. Sicer se pa da tudi lepo zamrzniti in se porabi ob priliki. Bolje da je vsega preveč kot premalo. LP
Forum je zaprt za komentiranje.