Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako vzeti biskvit iz pečice?

kako vzeti biskvit iz pečice?

dobro jutro!

sem na forumu že našla recept za biskvit, ki naj ne bi padel skupaj, upoštevala navodila, pa vseeno… biskvit je lepo narasel, ko sem ga vzela ven, pa puuuufff….
ali je kakršnakoli finta tudi pri tem, kdaj-kako ga vzeti ven iz pečice?

Moj biskvit se peče 40 minut pri 180 stopinjah in nikoli ne pade skupaj. Koliko časa ga pečeš in pri koliko stopinjah?

20 minut na 200. bom poskusila še na manj stopinj dalj časa.

Še to sem pozabila: moj pekač ima premer 26 cm. Najbrž je tudi velikost odvisna od časa pečenja. Po katerem receptu pa si delala?

6 beljakov, 10-12 žlic sladkorja, 6 rumenjakov in 6 žlic olja. nato še 8 žlic mehke in 4 žlice trde moke s pol pecilnega.
recept sem dobila na forumu kot za najlažji biskvit, ki vedno uspe.
sem naredila že 4x pa je vedno padel skupaj.

Ta recept pa sem najbrž napisala jaz :). Jaz tako maso pečem v največjem pekaču na peki-papirju (kadar delam rulado), ko je pečeno takoj vzamem iz pečice in dam na servieto (peki papir odstranim) ter vroče zvijem. Težav res nimam nikoli, pa še nič “kunštnega” ne naredim…

Če delaš torto, poskusi raje z receptom, ki sem ga že enkrat napisala in vsebuje orehe (se mi zdi) in drobtine. Je veliko boljši za torte…

Lp, mishika

No, evo. Poskusi tegale, če pa ti ne uspe, napišem jaz (nevemkolikokrat že) še mojega.

Ninočka. kaj pa če ga vzameš prekmalu iz pečice in v sredini še ni dobro pečen? Jaz ga pečem na 175 stopinjah ventilatorsko. Ali probaš z vilico in ko ni na vilici sledu o biskvitu je le ta pečen.
Najbolj navaden biskvit, ki je bolj suh in je zelo primeren zato, da na vrh položiš še kakšno sadje, npr. slive ali marelice, tako da je olupek spodaj, je za težo enega jajca daš moke in sladkorja. Tako je za ta velik pekač od pečice, najboljše tam nekje od 4 do 5 jajc in za težo le teh dodaš sladkorja in moke. Je pa zelo pomembno stepanje. Zelo dolgo moraš stepat jajca in sladkor, da lepo naraste in se sladkor čimbolj stopi, nato pa zelo previdno z metlico- ne z mikserjem vmešaš moko. Ta ti 100% ne bo skupaj padel. Vendar ne odpiraj pečice po nepotrebnem.
Za rulade jaz uporabljam biskvit, ki je bolj sočen, to je na eno jajce dodam 2 dag sladkorja in 2 dag moke. Za velik pekač za rolado je spet najboljša količina tam nekje od 4-5 jajc.
Za sadno smetanovo torto pa uporabim 6 jajc, 25 dag sladkorja, 25 dag moke in 1 pecilni prašek.
Postopek, pa je za vse biskvite enak. Veliko uspeha in LP.

je že pečen, danes moramo namreč imeti torto!
mishika, doma nisem imela mletih orehov, niti mandeljnov, zato bom to varianto poskusila drugič.
našla sem recept za torto od vladke, biskvit ni upadel, je pa nekoliko manj narasel kot tvoj. pekla sem ga na 180 30 minut, potem sem ga pet minut imela v priprti ugasnjeni pečici in še 5 minut v skoraj povsem odprti. nimam pojma, če so ti ukrepi kaj pripomogli, da je ostal pokonci? zdi se mi prehud šok, da gre na hitro iz pečice na sobno temperaturo.
noter sem dala rjavi sladkor, ker sem zadnji trenutek ugotovila, da belega sploh nimam več. ali se lepše speče z belim sladkorjem?
obema hvala. asja, bom kar sama posrfala in našla tvoj recxept, zdaj se mi ne mudi več.

evita, tudi tebi hvala. mi bo prav prišlo za naslednjič. mogoče je res kaj na tem, da sem biskvit prekmalu jemala ven. bom še malo trenirala z različnimi recepti!

Tukajle je:

Pa sporoči, če ti je uspel.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close