Najdi forum

rižota

Prosila bi za kakšen zanimiv recept za rižoto. Sama delam mesno rižoto z zelenjavo (klasika), džuveč riž, morsko rižoto,… ampak se mi zdi, da vsem rižotam nekaj manjka pa ne vem kaj. Ali mi lahko napišete kako jo pripravljate ve ?

Že vnaprej najlepša hvala za vse ideje.

tole sem nasla o rizotah

lp, Kira

Zdravo!
Jaz sem ravno včeraj pripravljala rižoto iz ostankov. Na olivnem olju prepražila malo pora, dodala na koščke narezane piščančje zrezke (že narejene v omaki – ostanek), dodala svežo papriko, paradižnik, česen, peteršilj in zmrznjeno zelenjavo – prepražila, zalila z belim vinom. Danes bo mož dodal riž. Mislim, da je “štos” rižot v tem, da jih zalivaš z vročo juho in riž stalno mešaš. Na koncu dodaš sladko smetano ali sir ali le parmezan.

Mlajši mi je pol omake že zvečer pojedel. Tako rižoto jem celo jaz, ki nisem ljubitelj riža.
LP

Hej! Vceraj sva imela za kosilo brezmesno rizoto.S cim?
Ostanki – trsi listi articok,ki sem jih skuhala,podrgnila z njih tisto uzitno “meso”. Na olivnem olju preprazila novo cebulco z zelenjem vred,enako nov cesen,malo mladega korencka;na to dala to articokovo meso,malo gobic ,se malo zacimb in riz,da je posteklenel. Zalila malo z belim vinom,nato pa pocasi (kot je vpijalo) articokovo vroco vodo,obcasno pomesala. Na koncu dodala se nasekljan petersilj in nariban parmezan.
Pokrijem za 5 minut in postrezem se dodatno posuto s parmezanom.
Smetane ne uporabljam.Vcasih si kdo doda malo masla.Pa ni potrebno.
Okus olivnega olja je dovolj. Bilo je res dobro.

Zelela sem samo povedati,da se da dobro rizoto narediti iz skromnih sestavin. Veckrat naredim z radicem,belusi,grahom…
Izogibam se kocki.Ce je juha,v redu;drugace pa vroca voda.Ce ni vina,zalijem malo s pivom.Za dobro rizoto je pomemben dober riz,fantazija
in 20 minut ob stedilniku. Lep pozdrav Babi

Najlepša hvala za ideje in pomoč. Vsekakor si bom vzela 20 ali pa tudi več minut ob štedilniku in bom, sedaj sem o tem že prepričana, pričarala eno dobro rižoto. Se moram še malo odločit katero in pa malo pobrskati v hladilniku za “ostanki”. Super ste, se že veselim sobote, ko se spravim k štedilniku !

V teh minutkah pa ocistis solato in pripravis se kaj;ni treba stalno mesati,le obcasno,ko dolijes tekocino. Dober tek Babi

Meni se zdi, da zelo poboljša rižoto tudi malo sira in potem še pečenje v pečici na 180 stopinj.

Helena

Helena

Jaz naredim rižoto večkrat kot navadno zelenjavno, dodam pa pri praženju nekaj faširanega mesa, paradižnik pa ko je riž kuhan in kuham še kakšne 3-5 minut in postrežem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close