za Babi
Babi, brala sem nekaj postov nižje o Vašem zvijanju potice, končno sem doumela, kako naj bi to potekalo, ustavi se mi le pri koncu, kjer pravite, da nalagate plast na plast.
Se opravičujem, ampak ne predstavljam si, kako to izgleda; a lahko bolj podrobneje napišete ali pa če poznate kakšen link s sliko (sem bolj vizualen tip in tudi najraje delam jedi in sladice, kjer je zraven slika).
Hvala in lep dan!
Hej,Aja!
Zgoraj sem ti napisala “spomin”.
Zdaj pa k zavijanju. Imele smo okrogel poticnik z luknjo v sredini.Ko zavijas trikotnike,pazi,da zavijes kar na trdo.Tisti tanki zvitek zacnes zavijati v model .Ker je dolg,nadaljujes v visino naokrog kot polzjo hisico,v bistvu se nalaga.Ko peceno prerezes,se v preseku vidi vec (2 ali 3) krogcev z nadevom- ce sta dva,bo kot osmica. Ce je ostane kaj prostora,ne boj se,ker naraste v vse smeri in kaj kmalu napolne model.
Me smo naredile majhno nepako(zaradi rahle nervoze) in smo zavijale malo prerahlo,tako da nadev ni bil povsod enakomeren-sicer nic hudega.
In tudi to,da smo najprej zarezale trikotnike in nato mazale nadev. Ti namazi in potem zarezi.Hafner se tudi navaja,da je v sredini nekoliko tanjse namazano kot proti obodu.Verjetno ima tudi to svojo vlogo.
Na srecanju nismo tega upostevale,ker nisem tocno vedela,kje naj bi bilo tanjse,potem smo pac nalagale in mazale bolj ali manj enakomerno.
Pecene potice nismo obracale,ker je bila na pogled tako lepa (malo valovita-skratka drugacna). Jaz jo bom doma tudi tako spekla.
Ce pa imas navadno okroglo posodo brez luknje,zavij v obliki kacjega svitka(v eni vrsti).Lahko zacnes pri obodu in nadaljujes proti sredini do konca testa. Tako bo poticka nizja.
Lepse zgleda prvi primer.
Slikice nimam,na zalost.Bo verjetno Primoz za to poskrbel cez nekaj casa,ko bo reportaza.
Saj ne vem,ce sem dovolj nazorno napisala.Ce ti se vedno kaj ni jasno,kar napisi. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.