poraba elektrike
Sem pred nakupom novih gospodinjskih aparatov, med drugim tudi štedilnika. Predvem je tu dilema med plinskim in steklokeramično kuhalno ploščo.
Glede čiščenja, segrevanja, posode mi je vse jasno. Prebrala sem vse možne forume, povprašala lastnike teh plošč, vendar do same porabe nisem prišla. Vsekakor sem za steklokeramiko, ampak če pomislim – dvomim, da je poraba elektrike v primerjavi s plinom enaka ali celo manjša.
Prosila bi za vaša mnenja.
Lucille, hej. Preden sem kupila steklokeramično ploščo, smo imeli plin, ki je nekje puščal. Vsakič je bilo potrebno pl. jeklenko zapirat, ker je bila v medetaži, je bilo odveč hodit po stopnicah gor in dol. Pa tudi maščobe so se prijemale po vseh kuhinjskih elementih. Ko sem najavila, da bom kupila steklokeramično ploščo, je Luka zajamral, koliko več bo pa potrebno plačati elektrike. Jaz tega ne opazim. Moja položnica za el. se suče od 8.400, do 9.000.- tolarjev. Pazim le pri gretju vode, da bojler ne gori cele dni. Čiščenja z maščobami obloženih kuh. omaric je veliko manj. Lep pozdrav Mica.
Forum je zaprt za komentiranje.