Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika PURANJI ZREZEK

PURANJI ZREZEK

Sem na dijeti in zato lahko jem samo naravne zreske (pa tudi drugo kugano hrano) Naveličala sem se kr tako dušene kure in puranjih zrezkov na žaru, kuhanih dušenih…. Prosim dajte mi nekaj novih idej da je meso pripravljeno dijetno in v kaki omakici ali pa kaj………

Veliko čebulice potenstaš na vodi, da se razpusti, dodaš zrezek, pustiš, da se malo prismodi, dodaš kurkumo in sojino omako 😀
Zraven ješ kuhano cvetačo, še bolje je, da cvetačo pustiš malo stati v omakci, da se je napije.

Purana ali kokoš narežeš na tanke rezine in meso (osoljeno in poprano)hitro popečeš (najboljše ne žaru oz. ponvi žaru). Solato natrebiš, zmešaš s kalčki, koruzo in drugo zelenjavo po želji (lahko tudi kakšne pečene bučke, melancane s česnom), soliš, okisaš (npr, balzamični kis, če ti je všeč) in dodaš malo olja. Na vrh ali na stran solate naložiš pečeno meso, okrasiš s kumaricami ali paradižnikom in dober tek.

Lp, mishika

Purana narežeš na koščke, mariniraš v majhni količini sojine omake in riževega vina, nato spečeš in dodaš še žličko hladno stiskanega sezamovega olja (malo predelan recept od NyahNeža)

LP, Staša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close