Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Srečanje se bliža :-))

Srečanje se bliža :-))

program,

Babi vidim, da si aktivna, da vspodbujaš in vodiš ostale,le tako naprej in hvala , kajti jazsem tako zaposlen,ker se pripravljam na sejem Teleinfos v Cankarju, norija vam pravim. KOmaj čakam, da vsaj kaj dobrega pojem in pridem v še bolj prijetno družbo, za malo odklopa.

Torej:

Kolikor sem prebral, bo vsakdo prinesel kaj s seboj, bomo pa več časa posvetili razlaganju in tam samo pogrevali in se več pogovarjali in družili.

Danica, bo nekaj delala v parni pečici.
Babi in špargli na ogromno načinov.
Bacek zelenjavni zrezki.

Ostalo pa improvizacija.

Babi, hvala.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Če vas zanima (s Primožem sva že nekaj govorila o tem), lahko prinesem avtomat za peko kruha in na licu mesta spečemo makovo potico.
Je pa to varianta potice quick & simple in se bo mogoče kateri zdela malce čudna, saj se uporablja čuda tehnike. Testo se pripravi v kruhomatu, nadev pa v mikrovalovki. AMPAK za pripravo jo dovolj 30 minut (in dve oz. tri ure čakanja oz. klepetanja) in ni variante, da bi šlo kaj narobe.

Morda pa bi tole potico Babi po starem zvila?

Primož je res preveč zaposlen, zato bom prevzela tole dogovarjanje okoli programa. Torej program:

Verjetno se strinjate, da najprej pocrkljamo otroke.
Babi je dala super idejo. Z Danico sva že dogovorjeni, da pred srečanjem spečeva palačinke, saj Danica menda peče najboljše palačinke (tako pravijo otroci v Šiški), da ne bo gneče. Reza, tebi jih ne bo treba. Ti samo prinesi svojo češnjevo marmelado, OK?

Potem lahko Babi preseneti naše okušalne brbončiče z svojimi šparglji.
Danica bo medtem pripravljala paradižnikovo rižoto z baziliko v parni pečici.
Mogoče bodo še kakšne ribice za zraven.
Zelenjavni zrezki so pa tudi hitro narejeni, a ne Bacek?

Tajči, si še kandidat za spletanje poprtnjaka. Pa če malo razložiš, kaj to sploh je?

Dobrodošla je tudi Ekina čičerika s kruhom na žlico, domači kruh (Tejcap). A sem še kakšno zgrešila?

Povejte, če imate še kakšne ideje, predloge, pripombe….
Kati (Primoževa delavka)

Silvy, čim zaslišim (preberem) “enostavno” ali “hitro”, takoj zastrižem z ušesi in bi bila hvaležna za podrobnejša navodila za potico. Tudi sama imam namreč Severina, pa bi poskusila še kaj drugega kot kruh.

Lep pozdrav, Astra.

Hej! Vse se bere imenitno in bo srecanje polno presenecenj.

Spet malo popravljam. Belusi ne bodo ravno na 100 in 1 nacin.Predvsem bi s sestro radi pokazali,da ni samo kuhan belus in jajcek,kis in olje,kar vecinoma poznamo,ampak se kako drugace,kot omakca za marsikaj…

Prisli bodo tudi jajcevci in predvsem articoke (ze vse narejeno).

Aha,tudi divji belusi so ze in za tiste,ki se ne bojite grenkobe,bomo postregle.

Silvy,ravno vceraj sem spet nekje brala o prvih poticah,ki so bile tako zavijane.Bomo kar skupaj poskusile,ker jaz je se vedno nisem.

Vsem lep pozdrav Babi s sestro

Mmmm, se mi že sline cedijo…
Evo, pa še na brzino makovo potico. Silvy, ti kar prinesi pekomat, če pa rabiš še kaj sestavin, sporoči, prav?

Pozdravček, Kati

Hojla. Prijavila sem se za izdelavo bučne juhe, pa me zanima, ali ste še za. Nikoga nočem siliti, da bi jo jedel. Povejte, da ne bom s seboj nosila sestavin. Jelka bo prinesla sirov zavitek, jaz pa sirove “knofke”. Lep pozdrav vsem Mica.

Debeljak M.

Velja, prinesem že tudi gotov izdelek, ker je meni potica boljša, če vsaj en dan odleži.
Glede sestavin, za testo klasika: jajca, moka, kvas, maslo, sladkor, limonina lupinica
Nadev:mleti mak (gotov izdelek), cvetlični ali hojin med, mleko, rozine
Jajce za premaz
Tole je bolj po spominu, morda sem kaj pozabila,. Količine moram preveriti doma.
Da ne boste letali okoli, sporočite kaj že imate, ostalo prinesem.

Hm…. na žalost ne morem na srečanje, ker imam ravno ta mesec obveznosti (praksa). Me pa zanima, če bodo recepti, za jedi, ki jih boste pripravili, na internetu.
Tale potica v kruhomatu se sliši super…pa še mak! Njammmmm

Hojla!

“Kar je simpl, nej slabo!” al kako že gre ta reč. ;))

No glede na to, da se govori o zelenjavnih “zrezkih”, upam, da si pod to ne predstavljate res kakšne zrezke (iz mesa). Gre bolj za polpete, ki so meni full dobri. Priležejo se tako topli, kot mrzli.

Maso bom imela že pripravljeno, tako, da res ne bo veliko dela. Samo eno dobro teflonko, pa obračalko pa bom zmagala.

Komaj čakam, da zopet poskusim vse tiste vaše dobrote! Mjami!

Pa lep sončen pozdrav z Gorenjske

Petra

Mici, seveda bo teknila tudi bučna juha. Oprosti, sem te spregledala.
Silvy, sestavine imam že na listku na nabavo, če je še kaj, sporoči!
Bacek, tudi jaz imam v mislih zelenjavne polpete. Res niso slabi.

Pozdravček, K

Meni vedno na sladko potegne, zato bom s seboj prinesla en biskvit za na hitro prigriznit.
Če bomo rabili kaj ekstra, mi napišite, samo kaj prav domačega pa nimam (:

Natassa

A mi lahko zaupaš recept za to potico. Ciao

Recept pride, ko pridem domov.

Evo recept je v svoji temi potica ”quick and simple”

Glede srečanja pa me zanima, če so pekači in valjar tam. Rjuho pa prinesem sabo.

Hay!
Res bo super. Jaz bom pa prinesla nekaj, kar bo spominjalo na veliko noč in mislim, da bo všeč predvsem otrokom. LP

Pa špetzle, da se vidi kako se jih naredi.

Poprtnjak je bel mlečni kruh z rumenjaki. Moja stara mama so ga pekli samo za veliko noč in za božič.

Iz kvašenega testa spleteš kite. Najprej iz 5 delov in jo daš v model. Pomažeš z rumenjakom in na vrh tega daš kito iz 3 delov, spet pomažeš in na koncu na vrh kito iz dveh delov. Vse skupaj vzhajaš in spečeš v pečici.

Sem že premišljevala, da bi prinesla s seboj že pečeno, ker nisem čisto prepričana, da bom znala pokazati spletanje iz 5 delov.

LP Mateja

Vse ste imenitne in Evita bo razveselila otroke.
Kroki,kot sem te razumela,se spetzle lahko tudi zabeli in je na suho,ne samo kot zakuho. Ce je tako,bova s sestro tvoje spetzle izkoristili za prikaz posebne omakce. Upam,da se bo ujemalo. Lp Babi

Češnjevo marmelado prinesem, ali je potrebno prinest iše kaj drugega ?

Špecle jaz uporabljam kot testenine (k omakam, golažem, kot samostojno, ali potem ko jih ostane malo in je premalo za vse, romajo v kakšno enolončnico)
Vse kar potrebujem je mleko, jajca, moka, začimbe in malo olja.
Bom pa prinesla še dodatke, da jih naredimo še zelene, rdeče………in cedilo

A prinesem sestavine sama (moko, jajca, mleko) ali ?

Živjo punce!

Za valjar in pekače moram vprašat Danico (je trenutno ne dobim). Mogoče bi bilo fino, da bi prinesla s sabo, če boš delala. Ja, odločitev je tvoja. Sploh pa mislim, da ti bodo lahko pomagale izkušene Babi, Evita…
Povej mi za sestavine, kaj rabiš.
Rozi, samo marmelado in dobro voljo, pa bo vse OK.
Če sem kaj pozabila, me spomnitež

Kati

Sestavine za potico (ne preveč veliko)

Testo:
125 ml mleka
2 jajci
3/4 čajne žličke soli
50 g stopljenega masla
50 g sladkorja
žlička naribane limonine lupinice
400 g moke
1 zavitek suhega kvasa

Po mojem bi aparat prenesel tudi še za polovico povečane količine torej:
600 g moke, 3 jajca…

Makov nadev (za 400 g moke):
400 g mletega maka (se dobi že zmlet v vrečkah, mislim, da Farmgold, ali nekaj takega – dve vrečki)
Cvetlični ali gozdni med (ene pol kozarca)
mleko (nimam pojma koliko)
rozine in rum za namočit (ni pa nujno)

Prosim, če mi sporočite, kaj bo tam, da ostalo prinesem s seboj.

Lp, Silvy

Potrebne sestavine bomo nabavili. Ni ti treba nič nosit . Povejte še ostale, če je še kaj.

Kati

Hej! Midve prineseva sami vse,kar rabiva ;sol in poper bosta pa verjetno
ze v kuhinji(da ne bi se to nosili). Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close