Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika meso na mrzlo 2

meso na mrzlo 2

Ob sobotah se dobivamo s par kolegi, tko da imamo vsakič pri nekomu žurko in temu primerno kaj ponudimo.
Vsekakor bom najprewj postregla s pitulicami.
Potem sem pa imela v mislih kakšno meso, da bi ga tko na mrzlo pripravila. Pa še nekaj bi dala zraven.
Mogoče kakšno piščančje meso, enkrat sem to jedla v neki tunini omaki.

Imate kakšen dober recept, ni nuno da je piščančje meso, lahko tudi kaj drugega priporočate.
Kaj bi pa zraven kot prilogo k mesu ponudila?

No dobrodošli so tudi kakšni drugi predlogi, tudi če ni mesa.

Vesela bom vaših odgovorov.

Lp Urša

Hej,Ursa!

Jaz bi naredila mesno struco,ki jo lahko zavijes v listnato testo in mrzlo prav lepo rezes na posevne rezine.Ni pa nujno,da je zavita.

Svinjski kare,pecen v kosu,lepo ohlajen in narezan na tanke rezine.
Zraven narezana mlada cebulca,redkvice,rukola,olive,kapre…

Kupis kos sunke ali vratu,skuhas,ohladis in narezes.Zraven hren,ali se bolje-hrenova omaka.

Nemesna varianta so zelenjavne polpete z ovsenimi kosmici in spinaco.
Lahko jih mrzle prerezes podolzno na pol,malo namazes s kaksno dobro
paradiznikovo gosto omako in na vrh rezino popecene melancane s petersiljem in cesnom.To je meni tako vsec.

Nisem mislila odgovoriti,ker ste mlajsi bolj izvirni;ampak,ker je vprasanje ostalo neodgovorjeno,sem primaknila svoje ideje. Lp Babi

Kaj pa kaj ribjega, glede na to, da bo tista soboto, ko bomo pri nas ravno sobota pred veliko nočjo?

Lp Urša

Hej!

Ribo imam sicer najraje toplo,toda dalo bi se tudi kaj mrzlega najti.

Prekajeni losos; lepe rezine okrog,v sredino pa malo zmiksanega z dodatki,da bi bilo kot namaz(majoneza,limonin sok,malo zelisc…)

V Istri naredimo pecene sardelce v marinadi -” na savor”.

Poznamo vec vrst savorja ali mariniranja rib.Lahko ga pripravimo na ostanku olja,v katerem smo prej cvrli ribe,ali posebej.
Na savor vecinoma pripravljamo manjse ribe(sardoni,sardele,menole,trilje pa tudi skombre).Lahko je savor s paradiznikom ali brez,raje imam brez.

Ociscene ribe rahlo pomokamo in ocvremo.Posusimo mascobo.

Za savor potrebujemo:oljcno olje,cebulo,cesen,rozmarin,lovorov list,majaron,zajbelj,drobtine,vinski kis in voda,sol, poper

V kozici na olju preprazimo na rezine narezano cebulo,cesen,dodamo se ostalo.Premesamo ter dolijemo vinski kis in vodo.Na zmernem ognju kuhamo,da zavre.Se vroc savor prelijemo po ribah,ki smo jih zlozili v globok kroznik.Pocakamo,da se ohladi in ponudimo mrzlo,se najbolje po nekaj dneh mariniranja.
Namesto vode lahko dodamo malo malvazije. Jaz stisnem tudi brizg limoninega soka in okrog dam narezane kolobarcke limone in kak svez lovorov list(za okras).

Ce zelis rdec savor,v omako dodas nekaj svezega paradiznika(v zacetku-preden zalijes s kisom) ali malo par.salse.

Kolicine: za recimo 750 g do 1000 g sardel(ali se boljse sardonov) racunam 4 stroke cesna,sreddnje veliko cebulo, 2 dl vinskega kisa in 1/8 l malvazije.
Ce ti katero zelisce ni po godu,ga ne daj.Lovor in rozmarin sta obvezna,majaron ni nujen.

Mariniraj vsaj en dan in noc. To lahko stoji nekaj dni.

To je moj istrski prispevek. Bo se kdo kaj dorekel. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close