Najdi forum

Olivno olje

Pozdravljeni,

lani so mi z morja prinesli domače olivno olje. Zanima me, kako dolgo je tako olje uporabno?

Hvala za odgovore.

Lep dan,
Irena.

Hej,Irena!

Lani – pomeni to iz jeseni obranih in stisnjenih oljk?

Jaz tega iz lanske jeseni zacnem uporabljati sele marca,aprila meseca,ker imam do takrat se vedno prejsnjo zalogo.Tudi uleze se in zgubi tisto zacetno grenkobo. Ker nimamo toliko oljk,da bi bilo dovolj olja,ga se dokupim pri domacinu.Tudi oni nikoli ne prodajo vsega olja,dokler ne vedo,kaksna bo naslednja letina.Lanski produkt je bil minimalen in letos ga niso prodajali,ker imajo predlanskega zase.
Torej 2 leti sigurno zdrzi,ce je v temni steklenici v temnem hladnem prostoru.Nikoli naj ne bo v plastiki. Lep pozdrav Babi

z mozem sva kupila olivno okje na splitski trznici-v pastiki- seveda!! doma sva ga prelila v steklenice- cca 2 leti- pravzaprv ga je ravno takrat ze zmanjkalo ..)) lp petra
moja znanka ga ima v hladni kleti…do 4 leta !=?

Imam srečo, da imamo doma oljke in pridobivamo domače olje. Hranimo ga v kleti v posodah, ki so namenjene prav temu (podobno sodom za vino). Jaz ga pa natočim v steklenice po 1 liter, kadar ga rabim. Steklenice ponavadi držim kar v kuhinji. Sicer pa pri nas kuhamo in uporabljamo za solate samo oljčno olje, le v primeru daljšega pečenja uporabljamo arašidno, zato ga porabimo dosti. LP Silvia

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close