Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Rezine z marcipanom?

Rezine z marcipanom?

Hojla!

Potrebovala bi en nasvet: ali ima katera recept za kakšne rezine ali kaj podobnega, ki vsebujejo tudi marcipan? Potrebovala bi torej nekaj, kar je praktično za transport in kompaktno, iin da ima v nadevu marcipan…..Za kakšen recept ali vsaj idejo, kako to narediti ali v kobinaciji s čim, bi vam bila zelo hvaležna.

Uh, pa še nekaj: ali ima katera kakšne izkušnje in dober recept za pripravo čokoaldnih rezin?

LP, zala

Draga Zala!

Tudi sama sem velika ljubiteljica marcipana in se že kar enkaj časa poigravam z mislijo na eksperiment z marcipanom.

Moj predlog je sledeč:
narediš biskvit iz mandljev, ko je pečen ga pokapljaš z mlekom v katerega si nakapljala nekaj kapljic mandljeve arome.
nadev- 2 razlicici:
a) stepeš sladko smetano in spet kaneš vanjo nekaj kapljic mandlejeve esence in želatino
b) kot nadev razvaljaš marcipanovo maso.

Takšne rezine bi nato prekrila z razvaljanim marcipanom.

Če želiš poskusiti azres odlično marcipanovo torto, ti priporočam obisk slaščičarne Pod vodo v City parku v Lj.

Drugače pa imam odličen recept za anslednje čokoladne rezine, ki pri ans vedno izginejo, kto bi pihnil veter…

recept je sledeč:

4 jajca
20 dag sladkorja
13 dag masla
20 dag moke
17 dag orehov
1 žlica kakava
1 pecilni
2 dcl mleka

Preliv:
20 dag sladkorja v prahu
1 dcl ruma
1,5 dcl vode

čokoladna glazura:
200 g čokolade (jedilne, oz. meni je najbolej Milka noisette)
100 g masla

Rumenjake in beljake ločiš. Stepeš trd sneg. V rumenjake vmešaša sladkor in maslo, nato dodaš sneg in vse ostale sestavine in počasi premešaš. Vliješ v namaščen podolgovat model (lahko srnin hrbet).
Ko je pečeno ohladiš in prleiješ z rumovim prelivom. Čokolado in maslo segreješ nad vodno paro in premažeš po pecivo. Lahko potrosiš z barvnimi mrvicami. Narežeš an kocke ali 2 cm tanke rezine.
p.s.
Odlično se prilega tudi stepena sladka smetana.

Upam, da boš javula svoj rezultat!

Srečno,

Nika

Zala, jaz imam v moji knjigi Kolači vaš ponos 2 recept za Marcipanove lunice.

200 g marcipana
75 g presejanega sladkorja v prahu
150 g neolupljenih in zmletih mandljev
3 zravnane žličke jedilnega škroba
1 beljak
30 g drobno narezane kandirane limonine lupine
2 žlički pomarančnega likerja
1/4 stekleničke limonine arome

Vse sestavine pregnetemo z gnetilnima kavljema ročnega mešalnika, najprej pri najnižjem in zatem pri najvišjem številu vrtljajev, v gladko testo.
Delovno ploščo potresemo s sladkornim prahom, razvaljamo na njem testo slab 1 cm debelo, izrežemo lunice in jih damo na pekač s peki papirjem. Pečemo pri 150-175°C 10-12 minut. Pečeni piškoti naj bodo še rahlo vlažni. Ohlajene piškote potresemo s sladkorjem v prahu.

lp Majuška

Zala, zdravo!

Našla sem še en recept. Testo je kvašeno in nadevano z marcipanom. Če te zanima, ti ga lahko napišem.

lp Majuška

Hej,Zala!
Eviti sem v zacetku januarja napisala recept (v dveh delih) za
Marcipanove kavne rezine. Ni v njih nic kave-imenujejo se tako,ker naj bi prijale h kavi. So pa te rezine oblozene z marcipanovo oblogo.

Kar vpisi v iskanje in dobis. Recept je iz Dr.Oetker Drobno pecivo. Lp Babi

Babi, te rezine sem že večkrat delala in so ful dobre. Še posebej malo tople.

lp Mjuška

Moja mami pa je zadnjič naredila “navadno” orehovo potico in na testo, preden je začela zvijati položila kakšne 4 cm široko in 0,5 cm debelo plast marcipana. Rezultat je bil enkraten.

lp

Zala, ce se ti ljubi malo eksperimentirat, je to ena zelo dobra zadeva, ki sem jo nameravala letos pozimi preizkusit, pa zal ni bilo pravega casa (marcipan smo med tem ze pojedli 😉 ). Saj nemsko pa znas, a ne? Edino recept za “biskvit” bo potrebno najrz malo priredit, ima pa sicer res tak aromaticen okus (vsaj pri tistih dominah, ki se jih kupi v Avstriji).

No, upam, da bo link prijel ;), sicer pa copy-paste.

Lp, mishika

Hej,Majuska! Res so dobre;marcipan je tako dobra stvar in tisto potico,ki jo je omenila **** bo treba tudi narediti.
Ker so najboljse tople,mogoce ne bodo za Zalin transport.Se bo odlocila sama,saj je ekspert. Lp Babi

Mishika, veš kaj me zanima: ali si že kdaj doma delala te domino steine? Na internetu sem našla slikico in izgledajo prav lepo, tako enkrat za v usta 🙂

LP, zala

Majuška,
spregledala sem tvoj post, ko si zgoraj pisala da imaš še en recept za pecivo, kjer je testo kvašeno in nadevano z marcipanom – če ti ni odveč, te prosim še zanj…..

LP, zala

Zala, to pecivo sem ti napisala na Kulinariki. Tam sem prijavljena pod imenom Jacha.
Sem pa našla še en recept z marcipanom.

RDEČA GNEZDA

Testo

275 g moke
150 g sladkorja
1 vanili
2 rumenjaka
2 kapljici mandljeve arome
175 g mrzlega masla
Ugnetemo gladko testo. 3/4 testa razvaljamo ne preveč na tanko in izrežemo kroge 4 cm, ki jih damo na pekač.

Nadev

200 g marcipana zmešamo z 2 beljakoma v mahko maso. Damo jo v brizgalno vrečko z nazobčanim nastavkom in jo v krogu nabrizgamo po piškotih. Na sredo vsakega piškota damo malo rdeče marmelade.
Ostanek testa razvaljamo, narežemo na poljubne oblike, zložimo na pekač, namžemo s kondenziranim mlekom in potresemo s sesekljanimi mandlji, sladkorjem in cimetom.
Pečemo pri 175-200°C 15-20 minut.

1-2 žlici marelične marmelade pretlačimo, primešamo žlico vode in na hitro prevremo. Z marmelado premažemo še topla rdeča gnezda, ki jih na koncu potresemo s sesekljanimi pistacijami.

Jaz sem to že 1x delala in sem imela pretekočo marcipanovo maso, ki mi je pri pečenju stekla s piškotov.. Za to ti svetujem, da daš k marcipanu najprej samo en beljak.

lp Majuška

Majuška, hvala (nisem vedela da si Jacha na kulinariki).
Predvsem mi je všeč ta recept , ker se marcipanu ne primeša maslo (se ga izogibamo, kolikor se le da….no, kjer je nujno potrebno ga pač uporabimo).

Vedno bolj mi burijo domišlijo tisti prepognjeni krogci iz kvašenega testa, nadevani z marcipanom – tvoj recept iz kulinarike. Mislim da jih bom naredila naslednji teden.

LP, zala

Zala, potem pa poročaj, kako je uspelo.

lp Majuška

Bom! sigurno.

LP

Hojla Anuška, Zala in ostale,

Ali mi lahko prosim katere sporoči kako se reče receptu Amuške na kulinariki, ki govori o prepognjenih kvašenih krogcih nadevanih z marcipanom!
Hvala!
Ema

Ema123,

v origanalu je to Marcipanov kolač s krokantom. Zala pa je potrebovala bolj drobno pecivo, ki je bolj praktično za transport in postržbo.

lp Majuška

Hvala Majuška ampak recepta s tem naslovom ne najdem na kulinariki?!
Ali mi lahko bolj podrobno opišeš recept (on izdelavo) za to drobno pecivo (tudi meni bi to prišlo bolj v poštev, ker ga mislim nesti s seboj na smučanje!) – ali pa mogoče link kjer si to že opisala?!
Hvala še enkrat!
Ema

Ema123,
recept je pod naslovom Dobro pecivo za transport.
Upam, da bo link uspel

Joj, Zala, se opravičujem… Niti nisem opazila tvojega posta meni…

Torej: ne, domine še nisem delala, sem pa bila letos zelo blizu 😉 – marcipana je še vedno malo ostalo, večino smo ga pojedli. Poznam pa kupljeno varianto, ki ni samo lepa na ogled, ampak je toliko bolj mmmmnjani, ko jo daš v usta ;). Od tu tudi ideja…

Lp, mishika

Ja, zadnjič sem te domino steine videla tudi v trgovini….pa se mi zdi da niti niso bile tako drage. No, zdaj sem se odločila za eno improvizacijo z marcipanovim pecivom, in sicer ga bom nadevala v majhne in tanke testene krogce ali kvadratke iz kvašenega testa in sredico polnila z marcipanom…nato jih bom ob robovih stisnila skupaj, da bodo nastale takšne lunice oz. trikotni žepki iz kvadratov.
Upam da bo uspelo 🙂

LP, zala

Zala, kaj pa če bi uporabila recept iz kulinarike “Blazinice s kislo smetano” in polnila namesto z marmelado z marcipanom. Zelo dobro.

Lep dan, Helena

Živjo helena,
a veš da imam v bistvu nekaj zelo podobnega v planu, ampak ne blazinic s kislo smetano ampka blazinice s skuto (25 dag skute, 20 dag masla, 25 dag moke). Naredila bom te žepke in jih polnila s skuto, orehi in marcipanom.
Z marcipanom jih res še nisem nikoli….bomo videli kako bo izpadlo. Po moje bi moralo biti dobro. Kaj misliš?
Vseeno hvala za idejo in link!

LP, zala

Mislim, da morajo biti dobri. Že samo pecivo je zelo dobro, če bo pa polnjeno še z marcipanom, pa bo še toliko boljše. Splača se poskusiti.

Lep dan, Helena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close