Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pomoč – pečena paprika kot solata

pomoč – pečena paprika kot solata

Živjo!

Že nekajkrat ste mi zelo uspešno pomagali pri pripravi kosila, zato se tudi tokrat obračam na vas.

Danes sem nameravala narediti za solato pečene paprike (zamrznjene), pa ne vem, s čim naj jih začinim. Navadno uporabim česen in olivno olje. Ima kdo kakšno izboljšavo?

Kaj pa kombinacija s testeninami (mrzlimi) ali kuskusom?

Najlepša hvala za predloge!

Mislim, da ne moreš zgrešiti s kus kusom ali z majhnimi testeninami. Jaz večkrat najprej naredim papriko z veliko česna in olivnim oljem, pa sol in malo kisa, nato pustim da se marinora, potem pa primešam že narejeni krompirjevi solati,
pa dobro solato ti želim.

Hvala!

Jaz dam še vedno malo sladkorja, tko ene pol žličke, sem brala na Etini etiketi Pečene paprike, da je malce sladkorja notri, meni res naredi boljš okus….kisa ne pozabi

svetovala bi ti kus-kus…zacini po obcutku oz. okusu. moras pa vedeti,da so zmrznjene paprike vedno bolj “vodene” oz. vodenega okusa…moras se kaj dodati… lp petra

Olje, kis, sol, česen (ne preveč), malo peteršilja. Boljše so če stojijo 1 dan. LP

Hej!
Vcasih zavijem v rezine paprike tudi zacinjeno skuto ali pa liptavski sir.
K Silvienemu nacinu dodam se koscke fetke,olive in kapre . Res je boljse,ce en dan stoji v marinadi. Lp Babi

en dober recept, pri nas je velikokrat za kosilo

v pečene paprike daj košček sira in nato to spaniraš in spečeš….njam

lp, Kira

PEČENA PAPRIKA ZA SOLATO ?
Pri nam , je pečena paprika :
očiščena , nadevana s sesekljanim česnom , popečena -obojestransko ,
vložena v kozarce ter zalita – s kisom , pripadajočimi začimbami ,
že samostojna priloga – kot solata , vsem primernim jedem .
Za pečeno papriko -iz skrinje , še pa nisem slišal . Danes je sveže –
na žalost hibridne ,dovolj .

Pa saj ta pečena iz skrinje je ista kot ta, ki jo vložiš v kozarce. Le začimbe se dodajo, preden serviraš.

Tocno tako!:)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close