Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ideje,ideje,ideje….

ideje,ideje,ideje….

Pravkar sem izvedela da sem noseča! In nemorem vam povedat kako sem srečna in vesela. Možu bi rada to povedala ob eni romantični večerji doma na najinem vrtu. Prosim dajte mi kaj receptov idej za kako bolj gala ekstravagantno večerjo. Hočem da bo popolno in saj veste kako ……

Hvala že v naprej in vsem želim lep in še lepši vikend.

najprej iskrene cestitke!! ne vem,kaj bi bilo res najbolje-najbolj svecano /to mora biti !! / za to priloznost ! veliko dobrih stvari je. mogoce pa pripravi kaj takega,kar oba najbolj obozujeta !?
zelim ti lepo nocesnost,pa enega zdravega kricaca!!
in seveda lep vikend /drugacen sploh ne more biti/ lp petra

Čestitke še od mene! Ob tako dobri novici bodo teknili tudi popečeni kruhki ali topli sendviči, zraven skleda regrata. Serviraj na kakšnih pomenljivih prtičkih (dojenčki, štorklje). Vse lepo.
deka

Uh, z idajimi sem bolj tako tako, ampak ti pa zato iz srca čestitam ob veseli novici!!!
Ja, romantika seveda mora biti, jaz bi mogoče res šla bolj v varianto kakšnih namazov in bolj lahkih jedi, ali pa mogoče – zdravega obroka za nosečnice…. Hm, res sem brez idej….
LP in veliko sproščenih in srečnih trenutkov v pričakovanju ;-).
Damjana

Pridružujem se čestitkam . Za tako priliko je pa kar nekam težje priti na dan z idejami. Verjetno je res najbolje, da pripraviš nekaj kar imata oba rada, pri serviranju pa se potrudi okrog dekoracije in poskrbi za romantično vzdušje.
Če boš že prej servirala prtičke z motivi dojenčka, kot je predlagala predhodnica, potem bo mož takoj ugotovil zakaj gre.
Upam, da bo katera postregla z dobrimi idejami.

Želim ti romantičen vikend.

no vidis,na dekoracijo sem pa pozabila!! malo sveck ,prticke pa daj kar nevtralne-a lepe. pa kaksen dober sampanjcek. otrocek ti ne bo zameril 2 pozirka ob taki priliki !! ko bos servirala sladico,lahko prizges par “raketic” in jih zapicis kar v samo sladico. to naj bi bil vrhunec.!!.:) lep vecer se enkrat petra

Hvala vam za ideje! Ja kaj pravite na to varjanto:

svečke, šampanček….. pol pa za jest tole:

predjed (polnjena paprika z sirom in šunko pečena na žaru)
glavna jed (špargljeva juha, na žaru pečeni lignji in kuhan krompir, solata)
sladica ( pa bi naredila take male tortice oz. kr kupit bi šla kakšno bolj zapeljivo na pogled pecivo v obliki tortic (ne bo časa da sama pripravim) pol pa bi mu v tortico zapičla sršek na palčki in gor na srček napisala (pod svojim srškom nosim tvojga otroka) Pol pa bi tak smešno pogledal pa bi mu še sama povedala! Pol pa tako stvari stečejo same! Kaj pravite?

Jaz pa ti res iz srca želim čim lepšo nosečnost in ti še svetujem ne pozabi na poljubčke in ljubčke……

Bravo Patricija, super si tole potuhtala :)). Samo eno pomisel imam – a ne bo že ob šampanjčku spraševal kaj prazujeta? Seveda mu lahko tajiš do sladice :)))).
Veselo praznovanje vama želim.
d.

super!! dobro si nastudirala!!! lp petra

Hej,draga Patricija!
Nalasc sem pocakala,da nam bos sama izdala svojo zmisel,ki se mi zdi zelo
lepa. Ti se najbolje poznas in moza tudi. Povem ti,da je izbrana hrana zelo po mojem okusu.
Imejta se lepo in prejmita se moje najtoplejse cestitke Babi

Patricija, čestitke tudi od mene. Večerja bo pa super. Uživajta.

Lep spomladanskih dan in večer 🙂

Majuška

Joj, kar raznežen postane človek…
Ob koncu večerje mu daj darilce, v malo škatlico zavito dudiko, bo že sam pogruntal…
Srečno !

Zelo dobra in enostavna je tudi jed, ki semjo postregala zahtevnim nenapovedanim gostom, pa ni bilo pripomb, gre pa takole:
Na kolobarje narežem por, dobro operem, odcedim, vrežem na teflonko na olivno olje, popražim, zalijem z belim vinom sobne temperature, dodam zelišča timijan, baziliko, majaron, ali pač po okusu, dodam na krpice narezanega dimljenega lososa, še podušim.

Por se zmehča, losos spusti aromo, dodam razžrkljano sladko in kislo smetano , da nastane dovolj omakice.
Delam počasi, z občutkom, zelo bo dobro.
Skuham široke rezance ali metuljčke, pod mrzlo vodo, malo olivnega olja, pisan sveže mleti poper, malo premešam, dodam omako, serviram takoj.

Poleg solata po želji, vino.

Sladica lahka, kakšna kepica dobrega vanilijevega sladoleda, s kakšnim ohlajenim sadnim prelivom, zmiksane breskeve iz kompota ali jagodičevje, po vrhu potresene na grobo narezane pistacije, orehi, …po želji.

Srečno !

Tale ideja z dudko je pa tudi huuuda. Super. Ma, saj se človek res razneži ob takšnih novicah :)).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close