Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj pa sladice?

kaj pa sladice?

Veliko govorimo o kosilih, ogromno super idej za popestritev jedilnikov ali samo za osvežitev receptov. Zelo rada pa h kosilu naredim kaj sladkega “za na vrh”, kot pravi moj mož. Tukaj pa se mi pogosto zatakne. Vroče sadje s sladoledom, kompot, kakšno pecivo. Manjka mi hitrih, pestrih, okusnih sladic. No, saj tudi če bi bila priprava dolgotrajnejša, bi bila vesela nasveta, samo da ne bi nonstop postregla s podobnimi če ne enakimi sladicami. A jih ve pri kosilu ne postrežete? Med idejami za kosila jih namreč nisem zasledila. Hvala za vsako idejo.

Na splošno sladica takoj po kosilu ni zdrava, ker se hrana počasneje prebavlja. Tako tudi sadje po kosilu ni zdravo, ker se najhitreje prebavi in naredi v želodcu kislino. Najbolj priporočajo malo sira. Drugače pa sladico za popoldansko malico, to pa ja. Sicer pa nisem jaz tukaj pozvana da ti solim pamet, boš rekla in imaš prav. Če ti paše sladica ob kosilu tudi prav.Toliko je receptov za sladice, samo pošiči na iskalniku. Lep pozdrav

Aja, tudi med idejami za kosila jih je kar nekaj… Pri nas smo tudi kar precej sladkosnedi.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Zelo redko pripravim kaj sladkega za po kosilu. Najveckrat je to v stilu sadnih kup.
Vsec mi je skuta s sadjem, pasirano skuto gladko razmesam, sladkam, dodam malo smetane ali mleka, pikico ruma in nalozim v skodelico zlico skute, potresem s svezim ali vlozenim sadjem, spet skuta, sadje, skuta. Ce imam dam na vrh stepeno smetano, ce ne pa tudi OK. Vcasih povrhu nabrizgam stopljeno cokolado, drugic jo pa z lupilnikom za krompir nastrgam na skobljance. Vcasih gredo noter tudi nasekljani orescki (indijski orescki so za umret dobri) ali pa kandirano sadje, tudi rozine niso slabe, pa suhe marelice, te prej jih narezem.
Druga kombinacija pa je s pudingom, kjer podobno kot prej kombiniram puding s sadjem. Ce je sadje trdo (jabolka), jih na kratko podusim. Vcasih dodam tudi kaksne piskote (bebi, jaffa,…), takrat jih dam na dno in namocim s sokom. Po dva piskota se da tudi z marmelado zlepit….

Tudi pri nas je sladica za popoldne pri kavi in ne takoj po kosilu. Govorim seveda o vikend kosilih, med tednom jih ni. Včasih spečem v petek popoldne, včasih soboto dopolne, kakor pride, ponavadi je za soboto in nedeljo.
Nekaj časa sem “trenirala” rolado – marmeladno, čokoladno, smetanovo.
Radi imajo šamrole iz listnatega testa, polnim jih včasih s kuhano kremo, včasih s smetano, beljakovo maso imam v načrtu.
Kakšen marmorni kolač, oblit s čokolado.
Kakšna skutna torta, v načrtu imam še jogurtove.
Kremšnite (so se mi že dvakrat ponesrečile, zato moram trenirati dalje).
Biskvit v pekaču, ki se nareže na rezine, kocke. Variant nešteto: oreški, čokolada ali sadje v testu, kakšna pudingova krema in smetana po vrhu…
Čokoladni pingvin (veliko povedanega na
Sadne pite (z jabolčno že dvakrat nisem bila najbolj zadovoljna, še bo treba preizkušati recepte)
Zavitki oz. čisto navaden štrudel (iz listnatega ali vlečenega testa, jabolčni, skutni)

No, sedaj vidim, da sem bila kar pridna, odkar sem se malo bolj sistematično lotila peke… Pozdrav, Mimi

Hej,

za hitro in sladko popoldansko malico mi včasih skuhamo puding, še prej pa damo v skodelice piškote, sadje, koščke čokolade (po želji). Moja najljubša kombinacija: piškoti, maline in vanilijev puding. Lp

Med tednom po kosilu nikoli ne jemo sladic , se mi zdijo čisto odveč. Sladica je v soboto in nedeljo popoldan. Si lahko predstavljete kakšni bi bili če bi vsak dan po kosilu jedli še sladico? Pa tudi vedno jemo veliko solate in nekako ne paše na vrh potem sladko.

nekako sem na “silvijini strani” 🙂 sama po kosilu nikoli ne jem sladkega… tudi zato,da mi ne “pokvari” okusa : ) moji pa jedo- predvsem cez vikend. cez vikend najveckrat kaj specem in to imajo za desert. vcasih,ko sem pa bolj lena pa kupim v mercatorju par tortic. imajo zelo dobre. jaz si jo privoscim popoldan..pod vecer. lp petra

Med tednom ni časa za pripravo sladic, če je huda sila, so vedno kakšni “o groza”kupljeni piškoti, največkrat pa sadni jogurti za hčer, jaz imam najraje navadne. Ob koncu tedna pa je skoraj vedno kaj sladkega, pač po navdihu, po navadi nič komplicirano: zavitki, buhteljni, kvasenice, klipiči, pecivo “na kocke”. Pozdravček!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close