Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika problemi z JAJCI!

problemi z JAJCI!

kaj pocnem narobe, da mi mehko kuhan jajc med lupljenjem razpade v roki?

A se ti hecaš ?
LP E.

Mislim da je problem v tem, da so to jajca čist “umetnih ” kokoši…tistih, res na hitro sfilanih . Jajca imajo zelo mehko in tanko lupino in večinoma počijo pri kuhanju, ko jih pa lupiš…pa res…dobesedno razpadejo.

Če imaš možnost, dobi kje jajca, ki jih nesejo kokoši, ki so hranjene z naravno hrano…

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

smrtno resno sem napisal in cisto verjamem speedyju. meni jajca med kuhanjem sicer ne razpadejo se pa med lupljenjem sprime lupina in beljak potem pa rumenjak sam od sebe stece po prstih. jaz pa v jok!
tezko bom nasel kmeta, ki futra kure z naravno hrano.

ce ima katera huda kuharica se kaksen nasvet bom vesel. v nasprotnem primeru bom za zajtrk kar pri zaseki ostal

kuhas prevec sveza jajca ;-))))

Jajca NAJ bi se lažje lupila, če daš med kuhanjem v vodo malo soli in NAJ ne bi pokala, če vodi dodaš malo kisa (ki NAJ bi zmehčal lupino).
Tale “NAJ” je pomemben :o) , saj se meni to včasih dogaja kljub vsem napisanim ukrepom.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

saj res, koliko casa pa jajce zdrzi v hladilniku? tista gnila fino smrdijo, pa nocem kdaj po nerodnosti uniciti polno ponev mastnih ocvirkov!

Trajnost jajc naj bi bila vsaj 28 dni (uradno).

Kadar nisem prepricana, ce so se v redu, vsakega posebej prej ubijem v skodelico in ce je OK, gre v ponev, sicer pa v kanalizacijo.

GUINNES-GNUSIDES
KAR SE TIČE TVOJIH mehko kuhanih jajc
vleči se za svoja , ne pa naivnih spletnikov .
kupuj ,KINDER jajčka , ji boš lahko olupil – surove .
Za – oprostite (GOSKE ) , ki ste poslale odgovore , dobronamerno ,
je že katera jedla , olupljena – mehko kuhana jajca ?????

Ja, Petelin (ali Lakom, ali Ogi), moja hčera tudi mehko kuhano jajce olupi, ga da v skodelico in ga “razmeša”… Zakaj se tako jajce ne bi dalo olupiti, saj je beljak normalno zakrknjen, le rumenjak ostane mehak. Tako jajce se lahko da tudi na solato…
Lep večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

!? Petelin? kaj je narobe z mehko kuhanimi jajci? jaz jih imam presneto rad in sem hvalezen vsem dekletom, ki so napisala svoje mnenje, kar pa za tvoje skropucalo ne morem reči.
Ce imas kaksne probleme povej direktno meni, nikakor pa ne zali ostalih uporabnikov foruma!
Zakaj naj bi se vlekel za svoja?

Ej, petelin….pejt ti na kup gnoja …čist na vrh se postavi …pa tam odkikirikaj…lahko tudi Ujetega tiča tožbo….

Ampak…tukaj daj pa mir…po domače povedano….NE SERI !!

Frfra, a bi tudi Ogi-ju alias lakomu tako odgovorila kot si petelinu? Namreč so me že zadnjič srbeli prsti, da bi “lakomu” napisala če ima krizo indentitete ali kaj. Zdaj pa kliknem na ime “petelin” in glej ga zlomka – spet se odpre isti e-mail naslov kot pri “ogiju” in “lakomu”. Ta je pa zdaj res že huda…..

Ogi, ali nekdo grdo zlorablja tvoj e-mail, ali pa se malo v roke vzemi no. Mislim da nas s tem že kar malo žališ (očitno nisem edina, ki premore toliko inteligence, da sem prišla do zgornjih ugotovitev).

Sicer pa če se ogi podpiše ali pa ne – njegov stil pisanja je tako prepoznaven, da ne gre dvomiti.

lp
d.

L.P . VSEM
NAUČILI STE SE , PREPOZNAVATI MOJO PISAVO – NAUČITE (navadite ) ,
SE ŠE NA POMEN , NAPISANEGA .
Nič ni napisano – zlonamerno , moja reakcija – na mehko kuhana jajca ,
-opažam da vas dosti visi na kul . sl , kjer se pojavlja imenitnež ,
z na oko pečenimi jajci . Upam , da razumete reakcijo .
Ne bom razlagal , užitka , jesti -omenjeno jajce , iz in z primernim
priborom .
L.P. OGI
P.S.
Že ogromno , sem prebral kritik – o težki čitljivosti , vem da imamo
vsak , drugačno elektroniko . Moja je zapustila , komaj drugo leto ,
zato – dasiravno ,se oddaljujem od kuhinje , mi javite kaj ne “štima “,
preprogramiramo in gremo , nazaj v kuhinjo

Ogi, če že sprašuješ, kaj ne “štima”, bi najprej izbrisala vsaj polovico vejic in bi jih bilo še vedno dovolj… In s tem elektronika “nima veze”, branje pa bi bilo zagotovo razumljivejše.

Vladka

Ah Ogi (Lakom, Petelin) – pustimo elektroniko. Ta ni za tvoj način razmišljanja in žaljenja ljudi nič kriva. Da si Guinnesu napisal “gnusides”, da si forumovke ozmerjal z goskami (še meni se je fržmagalo). Nekomu predlagal naj se vleče za svoja jajca, namesto da v roke jemlje v mehko kuhana – lepo te prosim, a si sploh prebral kaj si napisal? V napisanem ni bilo prav nič takega, kar bi spominjalo na “užitke” jesti omenjeno jajce z in iz primernega pribora. Ja kaj je primerno in kaj ne? Pustimo bonton, kako jaz jem doma je čisto vseeno, saj me (večinoma) nihče ne gleda. Kakšne užitke imamo ob uporabi pribora in kakšne ne, je osebna stvar. Jaz pico recimo vedno jem z roko, pa si misli kar si hočeš (in mi tega zares ni treba povedat).
Nič nisi omenil tvoje nenavadne uporabo treh imen, to se ti očitno zdi pravilno – me zanima zakaj. Mislim da se tukaj uporabniki vedno podpisujemo z enim imenom, verjetno predvsem zato, ker vedno povemo takšne stvari, kot bi si jih upali vsakemu tudi v obraz in zato res ni potrebna menjava identitet.
Mislim da si prav nobena od prisotnih deklet ne zasluži imena goska.
Ampak veš kaj Ogi, bo boljše da se vrnemo kar k loncem.
LP

Hm, če se ne motim, sem jaz izredno rada kot otrok jedla mehko kuhana jajca, ki jih je mami olupila, potem pa zmešala z narezanimi koščki kruha. Malo posolila in to je bilo to. Sigurno niso bila trdo kuhana, ker se je rumenjak razlezel 🙂

Jaz sem jih tudi rada jedla zmešana z kruhom. Olupila sem pa samo vrh jajca, nato pa vsebino z majhno žličko postrgala ven v skodelico in dodala kruh.

Saj tudi v trgovinah prodajajo pribor za mehko kuhana jajčka, kejer dobiš podstavek v katerega postaviš jajček, odbiješ vrh jajčka in pričneš jesti. Strinjam se, da je mehko kuhana jajčka zelo težko lupiti.

ZA TAJČ -in ostale ki niso razumele linka
to kar omenjaš je pravo mehko kuhano jajce vsaj pri nam užitek jih je
jesti na oba omenjena načina
opravičujem se perutnini če bi prebrale zakaj sem tako reagiral
bi razumele-i
Mar se Vam ne zdi , nepravopisno ,napisano , težko brati .
Kar se tiče imen , se prilagajam temi .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close