Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Aparat za peko kruha – recepti za biskvit ipd.

Aparat za peko kruha – recepti za biskvit ipd.

Zdravo! Ker ste krasni in imate kup idej vas prosim za pomoč. Imam aparat za peko kruha, kruh mi dobro uspeva. rada pa bi recepte za bolj sladke zadeve (biskvit, šarkelj ipd.) Ali ima morda kdo izkušnje s tem. recepti in predlogi dobrodošli. Lp

mi smo jih dobili poleg navodil za uporabo avtomata, moram jih prepisat in ti jih pošljem jutri. Jaz večkrat pečem rozinov kruh ali velikonočni kruh.

sicer pa sem delala prvič v življenju krofe po tajninem receptu, vzela sem polovico sestavin (torej za pol kg moke), vse dala naenkrat v avtomat, nastavila program za testo, po 15 min sem vzela testo ven in naredila krofe in pustila vzhajati. Bili so odlični 🙂

LP

Ja April, tole je pa ideja in pol (maaaaater, pa kako sem jaz eno levo bitje).
Danes poizkusim zamesiti testo za krofe (bom pa dvakrat dala gnesti, itak so mi zadnjič tazadni krofi malo preveč shajali).
Za recepte se pa priporočam tudi jaz, namreč zraven mojega Severina ni bilo takšnih receptov.
LP in še enkrat hvala za idejo.
d.

Po mojem biskvita v kruhomatu ne moreš speči. Ker je potrebno v jajca oz. testo vtepsti kar precej zraka, kar pa kruhomat ne zmore. Glede receptov za razne kolače iz umešanega testa, pa bom pogledala v navodila.

Na hitro pa lahko pogledaš tudi tule:

Punce krasne ste! vredno poskušine.
Lp

Jaz sem zraven aparata dobila dva recepta, vendar ju še nisem preizkusila (sem čisto sveža lastnica aparata). Ampak večkrat sem že zasledila na tem forumu, da moraš upoštevat, kateri aparat imaš (moj je Kenwood), ko računaš koliko sestavin dati v aparat. Mi pa ni jasno, zakaj, saj verjetno delajo aparati enaki, važno (vsaj po mojem) je le, da ne prekoračiš količine, da ne gre čez posodo.
No, moja dva recepta sta Pecivo z rozinami in marelicami in Kolač z brusnicami, mandeljni in pekanovim orehom.

Pecivo z rozinami in marelicami
225 ml vode
6 žlic sladkornega ekstrakta (30 ml)
450 g bele moke
4 čajne žlice posnetega mleka v prahu (20ml)
1/2 čajne žlice mešanice začimb (10 ml) – nikjer nisem našla, katere začimbe naj bi to bile
25g mletega sladkorja
3/4 čajne žlice soli (3,5ml)
40 g masla, narezanega na koščke
1 1/2 čajne žličke suhega kvasa (7,5ml)
50 g rozin
50 g narezanih suhih marelic

Glazura:
3 čajne žličke mletega sladkorja (15 ml)
3 čanje žličke mleka (15ml)

V pekač nalijte vodo ter sladkorni ekstrakt. Enakomerno dodajte moko. Dodajte mleko v prahu in mešanico začimb. Posebej dodajte sol, sladkor in maslo. V jamico v moki dodajte kvas. Izberite program “sladki kruh”. Ko je mešanje končano, dodajte rozine in marelice. Ko je kolač pečen, ga ohladite na rešetki. Zmešajte mleko in sladkor v prahu ter namažite po še toplem kolaču.

Kolač z brusnicami, mandeljni in pekanovim orehom

155 ml vode
140 ml jogurta
425 g bele moke
50 g mletih mandljev
3/4 čajne žlice soli (3,5ml)
40 g sladkorja v prahu
1 1/2 čajne žlice suhega kvasa (8,5ml)
40 g grobo seseekljanega pekanovega oreha
25 g posušenih brusnic

V pekač zlijte mleko (hm, med sestavinami ni mleka, zato sklepam, da bi morala biti tule voda ali pa med sestavinami namesto vode mleko) in jogurt, enakomerno dodajte moko. Dodajte mandlje, posebej še sol in sladkor. V jamico v moki dodajte kvas. Izberite program “sladki kruh”. Ko je mešanje končano, dodajte brusnice in orehe. Kolač ohladite na rešetki.

Če bo kdo kaj testiral, pa naj poroča, ali je to kaj užitno.

Helena

Helena

Pecivo z rozinami in marelicami sem včeraj naredila in je dobro, le po moje premalo rozin in marelic, tako da jih bom naslednjič dala več.

Helena

Helena

to so recepti, ki sem jih dobila poleg v nemščini.
te recepte sem preizkusila, nam se zdijo v redu,
sploh za otroke. Večkrat naredim kakšen sladki kruh kar za večerjo.

Tako, imam 3 merice za sestavine:
lonček, ki je malo več kot 2 dcl ( 2 dcl in en prst)
merica za jedilno žlico je točno 10 ml
mala merica za malo žličko, točno 5 ml

to so recepti za 680g kruha:

ROZINOV KRUH

voda ……… 1 + 1/4 lončka
posneto mleko v prahu… 3 jedilne žlice
sončnično olje……. 3 jedilne žlice
sladkor…………. 2 jedilne žlice
sol …………….. 1 + 1/2 male žličke
cimet…………….. 3/4 male žličke
moka tip 550……….3 lončke
suhi kvas………… 1 + 1/2 male žličke
rozine …………… 5/8 lončka

program : osnovni program za peko kruha (ki traja 3 ure)
(rozine dodam po prvem pisku, malo kasneje,
torej ne na začetku mešanja, drugače čisto razpadejo)

ČOKOLADNI KRUH

voda ……… 1 lonček
1 jajce stepeno
posneto mleko v prahu… 1 jedilna žlica
sončnično olje……. 1 jedilna žlica
sladkor…………. 1/2 lončka
sol …………….. 1/2 male žličke
moka tip 550……….2 + 1/8 lončka
kakao v prahu………1/2 lončka
suhi kvas………… 1 mala žlička
mandlji nasekani oz. grobo mleti…. 1/4 lončka

program : za peko sladic (ki traja 2h in 50 min)
(enako kot zgoraj rozine, tudi tukaj mandlje dodamo po pisku
oz. po prvem gnetenju testa)

VELIKONOČNI KRUH

voda ……… 1 lonček
maslo stopljeno…. 1/4 lončka
1 jajce stepeno
sladkor…………. 1/4 lončka
sol …………….. 1 mala žlička
moka tip 550……….3 + 3/4 lončka
suhi kvas………… 2 mali žlički
cimet…………….. 1 mala žlička
rozine …………… 5/8 lončka
muškatni orešček……. 1/4 male žličke

to maso bi naj samo mešal v avtomatu na programu za gnetenje testa,
ki traja pri meni 1 uro in pol, in potem peka kruha v navadni
pečici, ampak jaz potem pustim v avtomatu in nastavim uro za pečenje
kruha na 1h in 15 min.

RECEPTI ZA PECIVO, KI SE V 2 POSODAH LOČENO premešajo, nato jih daš
v eno posodo, premešaš in spečeš v avtomatu na programu za peko peciva

VANILIJEVO PECIVO

1 POSODA
stopljeno maslo………. 3/4 lončka
vanilijev koncentrat….. 1/2 male žličkež
jajce stepeno…………3 jajca
limonin sok…………..2 mali žlički

2 POSODA
moka tip 405 ……….1 + 5/8 lončka
pecilni prah………… 2 mali žlički
kristalni sladkor……1 lonček

program za pecivo, ki traja 2h in 50min

PECIVO S SUHIM SADJEM

1 POSODA
stopljeno maslo………. 3/4 lončka
vanilijev koncentrat….. 1/4 male žličkež
jajce stepeno…………3 jajca
limonin sok…………..2 mali žlički
suho mešano sadje…….. 5/8 lončka

2 POSODA
moka tip 405 ……….1 + 5/8 lončka
pecilni prah………… 2 mali žlički
kristalni sladkor……1 lonček
cimet……………….1/4 žličke
muškatni orešček mleti…1/4 žličke

program za pecivo (potem še dalje gnete in vzhaja,
preden speče)

Imam pa še razne italjanske kruhe s čebulo, nekimi zelišči,
testo za pizzo, kuhanje marmelade, ovseni kruh, ….
Zdaj ne bi kar brez veze prevajala, ker mi vzame
več časa, ampak če koga zanima, pa seveda lahko.

LP 🙂

Imaš ti prav program za pecivo? Jaz imam namreč program “sladki kruh” in mi traja 3h30 min z mesanjem in gnetenjem vred, pa ne vem, ali bi tudi “prijelo” ta peciva, ki si jih napisala. No, probat je treba, ane 🙂

Bi te pa prosila za kruh s čebulo, če bi se ti dalo prevesti.

TNX!

Helena

Helena

zdravo Helena, program se imenuje “Kuchen” v nemščini oz. “Cake” v angleščini. Traja pa 2h50. Hm, saj ne vem … upam, da ti bo uspelo.

Bom napisala recept še za čebulni kruh in Italijanski zeliščni kruh, samo zdaj nimam časa. Moram pa povedati, da to dvoje še jaz nisem pekla in ne vem, če je dobro. No, lahko pa poskusim danes zvečer 🙂

LP

Hoj april,

si poskusila zvečer čebulni kruh? Je bil dober?

Jaz imam nek program sweet (sladek kruh), s katerim se pečejo razni kolači in traja 3h in 25 min. Imaš mogoče v navodilih razpredelnico, kaj in koliko časa dela tvoj aparat pri posameznem programu? Če imaš in če se ti da, mi lahko prosim napišeš čase za program “cake”. Mogoče je med tvojim in mojim programom samo razlika v dolžini mešanja, ne pa pečenja, kar pomeni, da bi jaz lahko uporabila svoj program “sweet”.

Helena

Helena

Za pecivo, kjer uporabimo pecilni prašek, ki se meša v dveh skupina imam program za kolače, po nemško program “Kuchen”
Piše pa takole:
1. meša 10min, 1. vzhaja 5min, 2. meša 20min, 2.vzhaja 30min, 3.vzhaja 35min, peče 70min = skupaj 2h50

Za sadni kruh ( s kvasom in mešanim suhim sadjem) pa imam predpisan program sladko: “sweet” po angl., po nemško “Suess”, in traja enako 2h50, razlika je v dolžini pečenja.
Prepisujem: 1. meša 10min, 1. vzhaja 5min, 2. meša 20min, 2.vzhaja 30min, 3.vzhaja 55min, peče 50min = skupaj 2h50

Helena, poglej kaj se sklada s tvojim avtomatom, po mojem neke velike razlike med avtomati ni.

Zdaj pa še recept:

Italijanski zeliščni kruh

voda….1 + 1/8 lončka
mleko v prahu…2+1/2 jedilne žlice
sončnično olje…2+1/2 jedilne žlice
sladkor……………2+1/4 jedilne žlice
sol………………….1+1/2 male žličke
bela moka tip 550….3 lončki
majaron, suhi………. 1+1/2 male žličke
bazilika, suha…………..1+1/2 male žličke
timijan, suhi……………..1+1/2 male žličke
suhi kvas………………….1+1/4 male žličke
program OSNOVNI za peko kruha

Čebulni sirov kruh

voda………………1 lonček
mleko v prahu…2 jedilne žlice
sladkor……………1 jedilne žlice
sol………………….1/2 male žličke
čebula granulirana….1+1/2 male žličke
*cheddar-ski sir ….. 1 lonček
bela moka tip 550….3 lončki
suhi kvas………………….1+1/2 male žličke
program OSNOVNI za peko kruha (3 ure)

* ta sir še jaz nisem nikoli kupila, ne vem, če se pri nas imenuje drugače, angl. in nemško je cheddar,
prepisujem angl. “mature grated cheddar cheese… 1 cup “

Upam, da sem ti kaj pomagala in da ti bo uspelo. Imam pa jaz avtomat z eno ročko za gnetenje, ne tavelikega z dvema ročkama in naenkrat lahko dam max. 35 dkg moke, LP.

P.S. nisem včeraj pekla, ker nimam tega sira doma, mogoče je kakšna alternativa, če se ta sir pri nas ne dobi???

april,

hvala za recepta. Preizkusim takoj, ko bo mogoče (trenutno sem na dieti brez mlečnih izdelkov in jajc). Sem pa tudi na svojem kruhomatu našla program Peciva, vendar je napisano to le na enem mestu, drugod je Hitri kruh, zato sem šele tako pozno opazila. Dela pa le 1 uro 50 minut, od tega 90 minut peče, ostalo meša, vzhaja pa nič. Čudno. No, preizkusila bom vseeno.
Cheddar sir bom pa jaz zamenjala kar z našo gaudo ali katerim drugim, ki se lepo topi. Po moje bo ravno tako dobro.

Helena

Helena

Ja, Helena, poročaj kako ti je kaj uspelo.
Jaz sem na žalost na bolniški ta teden in nimam časa za preizkušanje receptov 🙁

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close