Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika morski sadeži

morski sadeži

Pozdravljene kulinarične deklice!
Imam en problem, in sicer zanima me kako vi pripravljate morske sadeže?
Vedno jih pripravim kot paradižnikovo omako s sadeži, poleg gratinirane polente.
Sedaj pa sem na rahli dieti, pa me zanima če se jih da narediti brez moke, olja in podobnih stvari in kako?
Aja, sprašujem glede zmrznjenih.

Pozdravček

Tudi jaz jih večkrat delam v paradižnikovi omaki, pa nikoli ne dodajam moke. Se mi ne zdi potrebno. Kar se pa olja tiče, pa lahko uporabiš teflonsko kozico in se ti sestavine med praženjem ne bodo prijemale. Problem rešen. Jaz na splošno uporabljam minimalne količine maščobe, pa so jedi vedno okusne, vsaj jedci pravijo tako. Pri dieti pa kakšna kapljica olivnega olja tudi ne bo odveč.
Torej, morski sadeži v paradižnikovi omaki:
na olivnem olju (res samo kaplica( popražim čebulo, da postekleni, dodam nasekljan česen, ko zadiši pa še morske sadeže. Nekaj časa pražim, da sadeži spustijo sok, dodam sol, lovorov list,malo mlete paprike, kanček belega vina in pelate (običajno iz konzerve). Pokrito dušim do mehkega. Na koncu pa še sveže mlet poper.

za vitko linijo…morski sadezi v solati

morske sadeze skuhas v slani vodi z nekaj mediteranskimi tzacimbami,odcedis in po zelji okisas. lp petra

Jaz zmrznjene morske sadeže vedno delam ‘na buzaro’. Na žlici (in res nič več) olivnega ojla segrejem precej sesekljanega česna, da lepo zadiši in dodam žlico drobtin. Zalijem z 1 dcl juhe, dodam seseklam preteršilj (1-2 jedilni žlici), belo vino, malo limoninega soka, bazilike, popra in paradižnik (koščki paradižnika od valfrute so mi najboljši). Dodam zmrznjene morske sadeže in vse to malo pokuham. Zraven pa široki rezanci.

lp n.

Hej,vedno delam na mrzlo,da se istocasno segreva olje s sadezi, cesnom in petersiljem. V bistvu tako kot Natka.Vcasih mi niti doliti juhe ni treba,ker je za pasto ze vino dovolj.Aja,se kolobarcek ali dva limonine lupinice dodam.Delam pa s svezimi.Paradiznika ne dodajam.Ni pa nic narobe,ce ga. Nam je okus buzare bolj vsec brez. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close