Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika polenta- kaj z njo drugi dan

polenta- kaj z njo drugi dan

Še meni pridite na pomoč. Moja hči ima rada polento z mlekom za večerjo. Ampak jaz je zmeraj skuham preveč. Kaj naredite ve z njo, če vam ostane. Kam jo shranite? Kako jo obdelate drugi dan, ko je po možnosti že trda?
Hvala za odgovore in lep pozdrav

Pri nas jo shranimo v hladilniku. Naslednji dan pa jo z vilico zdrobim na manjše koščke. Nato v ponvi segrejem olje ali margarino in pogrejem polento (cca 1 velika žlica maščobe za porcijo polente) ter proti koncu na vse skupaj ubijem jajce, premešam in posolim ter počakam, da jajce zakrkne.

Pa dober tek

Mateja

lahko pa jo narezes na rezine čes daš rezine pršuta in sira in zapečeš v pečici, da se sir stopi……njami

poleti mi to pečemo zunaj na žaru….ponavadi z belo polento, seveda pa je tudi rumena dobra

oblikujem jo v krog-velikost moje litozelezne ponve-debelina 2-3 cm. v ponev dam cisto malo masla in jo popecem na obeh straneh,tako da je skorjica malo hrustrljava. na se toplo potresem malo parmezana.
kirin predlog mi je pa se bolj vsec. lp petra

Hladna polenta z jogurtom…. na primer za večerjo.

Če je ostane dovolj, jo imaš lahko za prilogo k golažu ali pa kar k paradižnikovi omaki. tekne tudi z veliko skledo zelene solate. OHlajeno polenti dodaj žličko dijonske gorčice, muškatni orešček, malo masla (malo ga raztopi, da ga boš lažje vmešala) parmezan in jajčni rumenjak. Vse skupaj premešaj, morda še dosoli. Pekač namaži z maslom in posuj z drobtinami, z žlico oblikuj žličnike in jih polagaj zelo blizu skupaj. Potresi s parmezanom in koščkom masla, zapeči v pečici pri 220 stopinjah ca 10 do 15 minut, da se naredi lepa skorjica. Njam. Lahko pa polento zaviješ v folijo, da nastane valj, narežeš na kolobarje in jih polagaš v pekač kot strešnike. Italijani jim rečejo Gnocchi alla romana.

Pozrdavček, Neja

Jaz jo narežem na kocke (ni nujno, da so enako velike), povaljam v moki, jajci in drobtinah in ocvrem. V stepena jajčka dodam začimbe, med drobtine pa sezam ali mak. Zelo je dobro z zeleno solato, sploh s tisto prvo spomladansko, berivko. LP

Hvala, zelo ste pridne. Kmalu poskusim. Posebno tista s pršutom in sirom mi diši.
Lep pozdrav

polento zapečem v pečici da dobi skorjico. V voku ali pa v ponvi na hitro popražim zelenjavo (npr. paprika, bučke, korenček, zelena), včasih dodam sojino in ostrigino omako, včasih pa ne… Polenta pa je zelo dobra, če vodi, v kateri jo skuhaš dodaš malo skute.

Zdrobim jo z vilicami na ponvi, kjer sem prej scvrla (pogrela) ali ocvirke ali pa zaseko in dobro premešam. Meni je super – kot žganci. Zraven pa lahko navaden jogurt ali pa belo kavo (tisto, ki so jo naše mame kuhale) ali pa kar kakav.

Lep dan!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close