A se nama katera pridruži ?
……pri tistem namreč…”manj žri “, hehe. Z možem sva se odločila , da danes začneva z dieto. Skupaj sva si zadala cilj shujšati 20 kg, on štirinajst ( čaka ga operacija kolkov in mora ), jaz 6 kg ( pridobljene čez zimo in še malo za rezervo, hehe ).
Vžgala bova dieto….danes…proteinski dan, jutri… škrobni dan, nato dan …ogljikovih hidratov ..in nato sadni dan. Ta dieta mi je dobra, saj nisi preveč lačen in sigurno izgubiš težo. Je preverjena.
Danes bosta za zajtrk dve pomaranči, za kosilo zrezek in veliko solate; za večerjo polovični zrezek in polovična solata. Vmes pa čaj iz KRRT-A ( kopriva, regrat, rman trpotec – da malo prečisti organozem )
Prosim za malo spodbude, hehe in lep dan….
Jaz pa čakam, da se voda v bazenu še malo otopli in potem vsak večer, ko gredo otroci spat, jaz na rekreacijo… Lani sem tako izgubila vse kilograme pridobljene v zadnji nosečnosti. Za diete pa žal nisem. Trenutno se malo “brzdam” in poskušam večer preživeti čim bolj ob mandarinah… no ja, včeraj sem se sladkala tudi s čokoladnimi bonbončki, ki mi jih je prinesel mož :o)
Vzpodbuda naj vseeno velja z moje strani in lep dan!!
Vladka
Tudi jaz ti bom delala družbo na poti k izgubi kg.
Imam JUHA DIETA (beri: konzerve ETA KAMNIK) in danes je moj drugi dan. V bistvu dopoldne jem sadje, popoldan pa (tja do 3x) pojem to zelenjavno juho. Zaenkrat nimam kakšnih večjih skušnjav oz. jih uspešno premagujem.
Plan: 7 dni JUHA DIETA (da vidim, če kaj pomaga)
P.S. Ni ravno najboljši način za zbijanje kg, ampak…
lp, Anastasia
No jaz sem takoj za. V bistvu sem začela s to dieto točnop 1 mesec nazaj torej 9.2. in danes sem imela 5,2 kg manj. Dieta je kul, no zadnja dva dneva sta bila malo težka (sadni in nato vodni) pa sem tudi to uspela. Počutim se dobro, imam energijo in nasploh se mi zdi v redu. Če vaju kaj zanima piši. LP in dosti uspehov vama želim, če bosta v krizi se bomo pa bodrili. Silvia
Odločitev je pravilna
Vendar vsi omenjate -hrano ,ki je dejansko pomembna , nihče pa ni
omenil -rekreacije ,kar sovpada , če se odločiš za hujšanje .
Priporočam , začetek hujšanja ,po luninem kolendarju ,(v začetku meseca,
je objavljen v ,če se ne motim , 7 D ali N.D.) .Osnova je -POSTITEV , samo
s sadjem ,nesladkanimi čaji ter vodo:2-3 dni .2-3 kg .
Prebrskajte ,tudi sam bom .Veliko uspeha !
Veliko zmerne hoje in potenje ,če ne drugače ,kar v domači kadi ,da ni treba v savno tudi pripomore. LAKOM
Aha, gibanje je problem. Pri mojem možu posebno, saj sem povedala, da čaka na operacijo kolkov. Glede na to, da je bil prej aktiven športnik, je prav zaradi negibanja prišlo do povečane teže. Sedaj mu ne preostane drugega kot z disciplino izgubiti odvečne kilograme.
Veliko jih pravi, da je potrebno to storiti s pravilnim načinom življenja. Nekateri to očitno lahko. Če si pa v službi praktično cel dan , po možnosti še večino časa presediš, potem te čaka doma cel kup dela…vse kar postoriš, postoriš v naglici…..ti zase enostavno zmanjka volje in časa. Vsaj pri meni je tako. Potem se pa zavzamem in takrat je uspeh. No, ne grem v varijante 10 kg dol, pa potem 12 gor…..le vsake toliko časa je potrebno nekaj storiti, da ti stvar ne uide preveč “iz rok “….
Lep pozdrav…
hola bodoče suhice!!!
Jaz sem na tej ločevalni dieti 11 dni in sem izgubila 2,5 kg. Malo sem si jo priredila, predvsem dodala več zelenjave v jedilnike prvih treh dni (saj ne moreš vse omake delat samo z paradižnikom), sadni dan pa ostane res sadni. Zaenkrat gre vse po planu, čakam le še malo lepše vreme za več miganja v naravi.
Mi imamo miganje še izpred začetka diete in redno obiskovanje Primoža (gora ali hrib)…….tako, da nam je jasno, da ne gre brez miganja, jaz sem se lansko leto od stresa, sedenja zredila za 6 kg, kakšno imam pa od poroda odveč, ampak bala sem se letošnjega stresa, ki ga zaenkrat tudi s pomočjo moža, diete in ……. obvladam in ne konzumiram pregrehov……….
Živijo,
Tudi jaz sem trenutno na shujševalni. Najprej sem nekaj dni vztrajala pri shujševalni kuri, ki temelji predvsem na vsakodnevni zelenjavni juhi (cvetača, por, paradižnik, zelena; in pitjem veliko vode)- ki naj bi topila maščobe, potem pa nadaljevala z programom HUJŠAJ ZDRAVO, JEJ Z GLAVO. (glej http://www.hujsanje.com).
Ko sem že tri dni jedla juho, se mi je tako uprla, da je videti ni morem. Ko sem začela poslušati CD-je navedenega programa, sem se zamislila, kaj dejansko sami počnemo s svojim telesom in ga zastrupljujemo z nepotrebnimi mašili. V 10 dneh sem zgubila 4 kg (2,5 pri 3 dnevni juhi, 1.5 pa z programom).
Tisti, ki posluša ta program, mu postane marsikaj jasno, kako deluje telo, kako vpliva prehrana na nas. Ne bi bilo slabo, da bi to poslušali tudi tisti, ki nimajo toliko težav s debelostjo. Velikokrat poskušamo s kampanjskimi shujševalnimi kurami, pa dejansko ne vemo ali delamo prav ali ne.
Želim vama veloko uspeha.
Odziv je presenetljiv .
Iz prakse , ki so mi jo predočili , brez imen ali družinskih povezav :
– moški-upokojenec , po padcu z drevesa ,ne visokega , na srečo je
prišel iz bolnišnice ,le na “berglah”. ŽE NASLEDNJI TEDEN , je hodil
z omenjenima pripomočkoma ter vnukico ,na nekaj 100 meterske
sprehode , da ne bom predolg , po nekj tednih -brez pripomočkov ,
z vnukinjo -“štuperame ” -nosil jo je na ramenih .
– večino del . staža ,kot je že nekdo omenil , na stolu , doma ni bilo
potrebe , za prekomerno gibanje – bolje je bilo v senci in s sosedi….
Kilaža se je nabrala in konstrukcija (okostje ) , ni vzdržala .
Pa so odhajala:kolena ,kolki ter tudi naveličani -stokanja , sosedje
in prijateljice- vsi še vitalni .
N e me napak razumeti , ker ne poznam problemov -kolkov , Vašega
moža . Tudi sam imam probleme , z osnovno nosilno oporo telesa-
že več desetletij , zato si tudi upam kaj takega napisat .
Ko doktorji in tablete niso pomagale , ampak škodile , sem bil pač
še mlad in sem ubogal . Potem pa -če so me lahko oni -, zakaj nebi
poizkusil še sam in ni mi žal . DOMAČA LEKARNA- NAŠIH BABIC IN
DEDOV , me je rešila operacije.
To navedeno , naj vse vspodbudi-ko najbolj boli ,stisni zobe ,da veš
sam in si probaj pomagat-čaji,ilovica ,slama ,praprot ,temperatura…..
lep pozdrav ,LAKOM ,v kratkem v bani – vroči z morsko soljo .
Veselo dalje. Podpiram vaju, sem tudi ena izmed hujšajočih. Začela sem v prvem tednu januarja in do sedaj izgubila 10 kg. Diete sem kombinirala med seboj – sadna, dieta KC, pa samo zelenjava…. Zdajle se končuje moj “nagradni teden” ko sem si privoščila zopet normalno hrano! V ponedeljek pa zopet dalje… da izgubim naslednjih 10 kg. Za svoj ideal pa vsaj še 5.
Glede miganja pa… sem bolj lene sorte. Zadnji mesec hodim 2x tedensko na aerobiko. Vedno me prehiti čas (ali pa je to le izgovor?)
Veliko uspeha!
Janja
Hej Frfra!
Tudi sama sem že preizkusila to dieto, a vzdržala le do vodnega dne, saj mi je bilo tisti dan neverjetno slabo. Kako pa ste ostali vzdržali ta dan, kako ste se zamotili?
Želela bi ponovno poskusiti, a sem založila fotokopijo z navodili. Lepo prosim, če mi jih na kratko obnoviš. Najlepša hvala že vnaprej!
Tole sem skopirala :
OČIŠČEVALNI CIKLUS (med 4 in 12 uro)
V tem času se je minimalna količina hrane (v glavnem sadje) in pije večja količina vode, čaja ali nizkokaloričnih napitkov. V času diete se za zajtrk uživa samo sadje!
PREHRANJEVALNI CIKLUS (med 12 in 20 uro)
Ta čas se prehranjujemo neomejeno. Tukaj niso pomembne količine ampak pravilne kombinacije in čas med obroki.
Pri beljakovinskem dnevu mora med obroki preteči najmanj 4 ure.
Pri škrobnem dnevu ali okgljikovih hidratih morata med obroki preteči 2 uri.
Pri sadnem dnevu pa je potrebno zaužiti več obrokov, saj že en sadež šteje za obrok! Priporočena obdobje med obroki je 1 do 2 uri.
PREBAVNI CIKLUS (med 20 in 4 uro)
Ta čas je namenjen prebavi hrane, zato v tem obdobju ne zauživamo hrane. V kolikor ne zdržite pojejte sadje ali pa spijte kozarec vode ali nesladkanega čaja.
——————————————————————————–
Prehranjevalni dnevi!
Prehranjevalni dnevi so najpomembnejši element diete. Njihovo zaporedje in pravilna kombinacija hrane sta odločilnega pomena.
Dieta je sestavljena iz 4 rednih prehranjevalnih dnevov in enega občasnega. Tako imamo beljakovinski, škrobni, ogljikovo – hidratni ter sadni dan, ter vsak 29. dan pride vodni dan.
Dieta se začne vedno z beljakovinskim dnem, nadaljuje z škrobnim in konča z sadnim dnem. Ko je 4 dnevni ciklus končan se začne znova in tako ponavlja 90 dni. 29. v mesecu. oz. po sadnem dnevu je vodni dan.
DAN 1 – BELJAKOVINSKI DAN
Kaj spada pod beljakovine:
Meso, sir, jajca, mleko, špinača, ohrovt, brstični ohrovt, repa, cvetača, soja, sojini kalčki, zelje, paradižnik, pesa …
Beljakovine so velike molekule, sestavljene iz manjših enot imenovane aminokisline. Aminokisline navadno najdemo v rastlinskih ali živalskih beljakovinah. 8 aminokislin telo ne more samo proizvajati, zato jih moramo dobiti iz hrane, ki jo jemo. Beljakovine so potrebne za ohranjevanje tkiva in za vzdrževanje rasti, saj so naša telesa (lasje, mišice, nohti,..) v glavnem zgrajene iz njih. Služijo tudi za izdelovanje hormonov in drugih psihološko aktivnih sestavin.
Prehranjevanje:
ZAJTRK:
za zajtrk pojemo eno vrsto sadja (primer: 2 pomaranči ali 2 mandarini ali skodelico jagod ali 2 breskvi ali 2 hruški ali skodelico borovnic, skodelico ribeza, …
Kot ste verjetno opazili je potrebno jesti na enkrat samo eno vrsto sadja!! Torej če pojeste za zajtrk hruške morate jesti samo hruške in ne mešati recimo hruške in jabolka. Za malico lahko pojeste drugo sadje kot za zajtrk vendar spet istovrstno sadje, torej recimo banano. To je pomembno, ne mešajte sadja!!
KOSILO:
Za kosilo je potrebno jesti beljakovine. Primeri jedilnikov:
1. 2 kuhana ali pečena nemastna svinjska zrezka (tudi govedina, perutnina, ribe ali morski sadeži) temu dodajte kos kruha in zelenjavo (lahko kuhano – korenček, ohrovt, brokoli, … ali pa neomejeno količino sveže zelenjave – solata, paprika, zelje, …)
V solato ne mešajte fižola, koruze ali graha, ker je to škrob in spada pod škrobni dan!!!
2. 2-3 večje kose sira, košček kruha, solata, voda
3. 2-3 jogurte (čisti jogurt), solata, kos kruha, voda
4. 2-3 kuhana jajca, solata ali kuhana zelenjava, voda ali nesladkani čaj
Ob vsakem jedilniku na koncu pride še čista juha (zelenjavna ali goveja, kokošja, gobova, brez rezancev, fritatov ali drugih nezelenjavnih dodatkov). Juho je potrebno popiti na koncu, ker se prebavlja dlje kot ostala hrana.
VEČERJA:
Za večerjo pojeste polovico tega kar ste pojedli za kosilo! Obvezno je da pojeste samo polovico in nič več.
DAN 2 – ŠKROBNI DAN
Kaj spada pod škrob:
Riž, fižol, grah, koruza, soja, leča, čičerika, krompir …
je kompleksen ogljikov hidrat, ki sodi v skupino polisaharidov. Rastline tvorijo škrob in ga skladiščijo kot rezervno hrano. Ko pojemo škrob, ga telo razgradi v glukozo, vir energije.
Prehranjevanje:
ZAJTRK:
za zajtrk pojemo eno vrsto sadja (primer: 2 pomaranči ali 2 mandarini ali skodelico jagod ali 2 breskvi ali 2 hruški ali skodelico borovnic, skodelico ribeza, …
Kot ste verjetno opazili je potrebno jesti na enkrat samo eno vrsto sadja!! Torej če pojeste za zajtrk hruške morate jesti samo hruške in ne mešati recimo hruške in jabolka. Za malico lahko pojeste drugo sadje kot za zajtrk vendar spet istovrstno sadje, torej recimo banano. To je pomembno, ne mešajte sadja!!
KOSILO:
Za kosilo je potrebno jesti škrob. Primeri jedilnikov:
1. pasulj (brez mesa), dodajte kos kruha in zelenjavo (lahko kuhano – korenček, ohrovt, brokoli, … ali pa neomejeno količino sveže zelenjave – solata, paprika, zelje, …)
2. pečen (v pečici, ne ocvrt) ali kuhan krompir, kos kruha, zelenjava
3. kuhan ali popečen riž, solata, kos kruha, voda
4. mrzla mešanica fižola, koruze in graha (brez jajc ali drugih beljakovin), začinjena, kozarec vode ali nesladkanega čaja, kos kruha
Ob vsakem jedilniku na koncu pride še čista juha (zelenjavna ali goveja, kokošja, gobova, brez rezancev, fritatov ali drugih nezelenjavnih dodatkov). Juho je potrebno popiti na koncu, ker se prebavlja dlje kot ostala hrana.
VEČERJA:
Za večerjo pojeste polovico tega kar ste pojedli za kosilo! Obvezno je da pojeste samo polovico in nič več.
OPOZORILO: na rižu, krompirju ali pasulju začinite z soljo, poprom, vegeto, origanom, pelati ali ketchapom. Po okusu seveda, vendar naj bodo začimbe prisotne saj so dobre za vaše telo.
DAN 3 – OGLJIKOVO – HIDR. DAN
Kaj spada pod škrob:
Sladkor, testenine, pice, sladkarije, …
Ogljikovi hidrati dajejo našemu organizmu energijo in so nepogrešljiv vir energije za normalno delovanje možganov in centralnega živčnega sistema. Če uživamo več ogljikovih hidratov kot jih telo lahko pretvori v glukozo ali glikogen (v jetrih in mišicah), se kopičijo v maščobnih celicah.
Delimo jih na:
Monosaharidi so ogljikovi hidrati, ki jih sestavlja samo ena molekula, rečemo pa jim kar sladkorji. Najdemo jih v kot glukozo v medu in sadju, ter fruktozo v sadju), ter v melku kot galaktoza.
Disaharidi so ogljikovi hidrati z dvema molekulama in to so beli sladkor iz sladkorne pese ali sladkornega trsa; dobimo jo v pivu in koruzi.
Polisaharidi so ogljikovi hidrati z več molekulami: glikogen v jetrih in mišicah (meso); škrob, ki je sestavljen iz več molekul glukoze, vsebujejo pa ga sledeče rastline: žitarice (pšenica, koruza, riž, rž, ječmen), gomolji (krompir), stročnice (posušen grah, leča soja). Te ogljikove hidrate imamo v škrobnem dnevu zato jih v tem dnevu ne jemo!!
Slabosti OH:
– enostavni ogljikovi hidrati stimulirajo pankreas (trebušno slinavko), da proizvaja velike količine insulina. Insulin znižuje količino sladkorja v krvi in s tem povzroča občutek lakote. Poleg tega pa visoka proizvodnja insulina stimulira proizvodnjo maščob. Insulin dela in skladišči maščobe.
– enostavni ogljikovi hidrati zvišujejo trigliceride (maščobe) v krvi, kar pospešuje nastanek kardiovaskularnih obolenj;
– enostavni ogljikovi hidrati zvišujejo holesterol v krvi;
– enostavni ogljikovi hidrati zvišujejo sečno kislino v krvi, kar lahko povzroči nastanek protina (oblike artritisa).
Ker so OH najbolj krivi za naše kilograme, je tu potrebna stroga vzdržnost in prava izbira ogljikovih hidratov. To ne pomeni, da jih moramo popolnoma odstraniti iz jedilnika, saj so pomembni za naše telo, potrebna je samo prava količina, zato v našo dieto spadajo naslednji OH:
Naravna pica z sadjem ali zelenjavna (brez beljakovin), testenine z paradižnikovo ali gobovo omako brez mesa ali drugih beljakovin, slano pecivo v velikosti pice, …
Prehranjevanje:
ZAJTRK:
KOSILO:
Za kosilo je potrebno jesti jedi z OH. Primeri jedilnikov:
1. pica z enovrstnim sadjem ali pa paradižnikom (ter drugo zelenjavo) in
začimbami, kozarec vode
2. slano pecivo v velikosti pice, voda
3. testenine z zelenjavno, paradižnikovo ali gobovo omako brez mesa
VEČERJA:
Sladkarije! Da, prav ste prebrali, majša količina sladkarij. Primeri jedilnikov:
1. 3 kosi peciva
2. večji kos torte
3. 3 kepice sladoleda
Na koncu pa obvezno 1 ali 2 rebri jedilne čokolade za preprečevanje alergij!
DAN 4 – SADNI DAN
Sadje je polno vitaminov in energije, zato bo vaše počutje dobro in bo preprečevalo prehlade, ki so v zimskih dneh pogosti. Kmalu bo postal sadni dan vaš najljubši dan v dietnem ciklusu, saj se bo apetit zmanjšal in bodo sadni dnevi olajšanje po 3 vsebinsko bogatih dnevih.
Prehranjevanje:
ZAJTRK, KOSILO, VEČERJA in MALICA:
V SADNEM DNEVU JE POTREBNO POJESTI MEŠANO SADJE, TOREJ ZA ZAJTRK ENO VRSTO, ZA KOSILO DRUGO VRSTO, ZA MALICO TRETJO VRSTO SADJA IN ZA VEČERJO 4 VRSTO SADJA!!!
29. DAN – VODNI DAN
Ta dan pride po sadnem dnevu, vsak 29 dan od začetka diete. Torej boste imeli v 90 dneh 3 vodne dneve. Namenjen je popolnemu očiščenju telesa. Vodni dan je najtežji, vendar pa boste njegov pozitivni učinek čutili najmanj dva tedna. Pri vodnem dnevu lahko shujšate tudi do 2 kg!
Prehranjevanje:
ZAJTRK, KOSILO, VEČERJA in MALICA:
spijte ogromno naravne, čiste vode!
ZA FRFRA
NE NAMERAVAM ŽALITI ,AMPAK , PREBERI ŽE PREBRANO ,ŠE MED
VRSTICAMI ,POTEM PREISKUSI IN DELI NASVETE .
MOGOČE NI BILO NENAMERNO , VENDAR OMENJENEGA ŠE NISEM
ZASLEDIL , V -DOSLEJ IZDANIH , TAKO DOMAČIH -PREKOPIRANIH ,TUJIH
LITERATURAH – PUSTIVA PRAKSO .
TVOJ NASVET ME SPOMINJA , NISEM ANTIKRIST- DA SE NE ZAMERIM ,
VZEMI HRUŠKO IN ON TI BO POMAGAL !
DOKLER ŠE TLAČIMO ZEMLJO , SI LAHKO POMAGAMO – NAJBOLJ ,SAMI ,
FIZIČNO – KAR PA SE TIČE VERE , JE PA STVAR POSAMEZNIKA .
Forum je zaprt za komentiranje.