Za Babi
Mislim, da sem že večkrat zasledila, da ne ješ (ne maraš?) tiramisuja zaradi surovih jajc. Jaz sem ga do sedaj naredila že velikokrat – brez podobnih predsodkov, saj ga zaradi kave ne dajem otrokom, pri možu ali pri sebi se pa ne ustrašim kake salmonelice, malo minusa bi obema prav prišlo:)))
Pa si napisala v enem od spodnjih postov o kakavovi varianti tiramisuja in sem se odločila poskusit. Za kremo sem imela doma na razpolago 2 jajci, 1 sl. smetano (ostala od sobotnega slavja sinovega r.d.) in en mali mascarpone.
Ko sem brala recepte za super duper kokosovo torto (sin je v fazi Medvedka Puja, kjer Tigr dela super duper skoke), sem zasledila tvoje podatke o mešanju jajc s sladkorjem nad vročo vodo (ma, ne znam na kratko napisat).
Enkrat sem že, ne preveč uspešno poskušala, pa sem se vseeno odločila, da se grem še enkrat, saj naj bi tokrat pri pojedini sodelovala tudi otroka.
Bistveno, kar sem hotela povedati, je, da krema tako izpade super! Vztrajno sem mešala in poskušala (oblizovala prst), če je jajčna krema že dovolj gosta. Ko je bila, sem odstavila, malo ohladila, kar z el. mešalcem zamešala mascarpone, potem pa s šibo še stepeno sl. smetano. Krema je bila bolj kompaktna kot sicer, da sem se kar malo “matrala” pri razmazovanju, po moje bi lahko dodala še malo sl. smetane, da bi bila bolj mazava.
No, danes je pojeden že zadnji kos…
Oprosti za tole klobaso, vsekakor pa želim lep konec tedna! Mina
Hej,Mina! Napisala si prav razumljivo.Pod post Orehi in krema sem spet omenila moj nacin delanja kreme nad paro. Vedno uspe.
Ni stvar v tem,da se bojim slamonele,le surovih jajcnih krem ne morem spraviti po grlu.Vse mi disi po surovem jajcu.
Seveda lahko dodas tudi stepeno smetano.
Vcasih dam umesano maslo,vcasih stepeno smetano,stopljeno cokolado, kot pride,a vedno sele,ko je osnovna krema ze narejena.
Navajena sem tako.V navodilih celo pise,pazite,da se krema prevec ne zgosti.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.