Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kje kupite moko?

Kje kupite moko?

Lepo pozdravljeni

Zanima me, kje kupujete moko za kruhomate (avtomat za peko kruha), v vseh receptih, ki so priloženi aparatu za peko kruha piše, da je treba uporabljati belo moko tip 405, 550, 1050, krušno belo moko….. Vse te tipe mok sem že iskala v večjih slovenskih supermarketih pa jih na žalost nisem našal, imajo samo belo moko tip 400, 500…. o zgoraj omenjenih tipih pa ne duha ne sluha. Kje torej kupujete moko, ki je zahtevana v navodilih, ali pa kakšno moko vzamete, da se vam beli kruh posreči. za vsako idejo in nasvet vam bom zelo hvaležna. Lep dan vam želim.

Moko kupujem na glavni tržnici v LJ, drugače pa tudi v hipermatketih Mercator ali Interspar. Namesto moke TIP 405 lahko popolnoma varno uporabiš TIP 400 in namesto TIP 550 TIP 500. Jaz kupujem polbelo TIP 850 pšenično potem pa jo mešam z rženo, graham, ovseno ipd. Rzamerje: 40 dag polbele in 20 dag druge.

Moj recept je:
40 dag TIP 850 polbela
20 dag ržene ali graham
2čž soli
1 čž fruktoze ( ali sladkorja)
3 žlice oljčnega olja
150 ml jogurta
280 ml mlačne vode
1 suhi kvas (DIGO ali DR. Oetker).
Ko je pečen ga pustim v kruhomatu še ca 10 min, nato ga vzamem ven in obrnem na rešetko, da se lepo ohladi.

Tudi jaz sem že poskusila s peko belega kruha vendar ni bil v redu, tako, da ga več sploh ne pečem. Moji imajo najraje takega. Če želiš lahko dodaš med 2. gnetenjem (opozorilni pisk) malo ovsenih kosmičev ali sončničnih semen. Pa dober tek LP Silvia

Lep pozdrav Silvia

Hvala za prijazne nasvete, vprašala bi samo še to na kakšnem programu pečete kruh, po navedenem receptu (kratki ali osnovni program?). Sej vem aparati in programi so različni vendar mislim, da kratek in osnovni program ima vsak. Meni se namreč dogaja, da če dam na osnovni program, mi kruh skupaj pade, če pa dam na hitrega je pa kr dober sam mal manj vzhajan. Lep dan še naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close