Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako do semen buč?

Kako do semen buč?

Gospa Ruth Podgornik Reš mi je prijazno odgovorila na mail, da lahko semena buč naročite kar po telefonu 04/530-90-60. Povedo ti, katere sorte imajo, izbereš in ti pošljejo po pošti.
Če bo kateri prav prišlo, bom vesela. Mene so te buče čisto zmešale. Včeraj sem dobila tudi knjigo zgoraj omenjene gospe. Vam napišem kakšen recept.
LP
deka

Hojla,

Lepo da so te buče navdušile, saj so užitne tudi drugače in ne samo kot olje iz bučnih semen. Hm, spomin me spet ponese nazaj v moja otroška leta, ko je stara mam znala iz buč pripraviti tako dobre jedi…No moje gledanje njenega kuhanja je tudi meni pustilo nekaj znanja, a verjemi mi, da so jedi boljše če jih pripravi nekdo drugi:))Torej nekaj takšnih jedi, ki so mi zelo dobre:

– buče kuhane v zosu – pripravim jih enako kot pripravim kumarice v zosu. Jaz jim dodam paradižnikovo mezgo, da niso tako beli, pa kakšno žličko kisa, na koncu pa, ko je že na krožniku dodam še žlico kisle smetana. Poleg postrežem pire krompir: Mljac…….
– buče kot nadev za zavitek – naribane buče se dušijo, potem se jih ohladi, ožame in dodaš začimbe (sladkor, vanili..) pa še mak. Takšen zavitek je najbolj značilen za Štajersko, še bolj pa za Prekmurje.
– ov+bstaja vrsta ti. jedilnih buč – imajo debelejšo kožo in gola semena, po obliki pa so okrogle in ploščate, kot kakšen krof- no te buče enostavno razrežžeš na 8 delov, pobereš iz njih semena in jih daš peči v pečico. Ko so pečeni po želji jih malo posoliš in jih ješ z žlico tako, da jih postrgaš.

Veliko uspeha pri pripravi jedi iz buč!

Tajna

Ko sem jeseni gledala oddajo Na vrtu in vse tiste dobrote iz buc;pa koliko razlicnih,sem si rekla,cesa vsega se ne znam. V knjigi Hucklebery Finn so
marmelade kuhali samo iz buc. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close