Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rižev nasrastek + ?

rižev nasrastek + ?

Lep pozdrav!
Mene pa zanima, če ima kdo kakšno idejo za kak dodatek k riževem narastku? Takem že pečenem. Mogoče kak preliv, ki paše zravn ali karkoli podobnega? Ali pa tudi, kaj se še preden damo peči, lahko doda?
Hvala.
lp

dušena jabolka

Hej! Dusena jabolka so krasna.
Moj moz prisega na ananasov kompot. Malo si polije s kompotom in nalozi si rezine ananasa. Okusi so razlicni;je pa osvezujoce.
Ko sem bila jaz otrok,je nona polila z malinovcem,kar je bilo zame presladko. Razdredcena(z limoninim ali pomarancnim sokom) dobra domaca marmelada je boljsa.
To je naredila tako: ze peceno je namazala s tako marmelado in potresla malo nalistanih mandeljnov in se malo v pecico.

S sladkorjem zgoscen pomarancni sok nam tudi prija kot polivka.

V riz pa pred pecenjem vedno dodam skuto in na dno (lahko tudi na eno plast riza)rezine jabolk.Tak narastek je rahel in okusen. Lahko tudi visnje,marelice(zdaj odmrznjene). Lp Babi

V narastek lahko zamešaš rozine, suha ali sveža jabolka…

Pri nas narastek prelijemo z javorovim sirupom. Ker narastka ne sladkamo preveč, je potem ravno prav sladko.

Pri nas ga mož in otroci potresejo z Nesquick-om… jaz nikoli in ne vem, od kod njim okus :o)
Jaz imam najraje čimmanj sladkega, zraven pa postrežem kompot.
Zagotovo pa paše zraven kakršenkoli sadni preliv (podušeno sveže sadje, morda zmiksano sadje iz kompota, pogreta marmelada…). Morda tudi kepica sladoleda?
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej,Vladka! Ne cudi se okusom tvojih dragih!
Sem ze nekje zapisala,da si vnuk polije na narastek stopljeno cokolado,ali nutelo ali nesquick,samo da disi po cokoladi. Njemu so cookies vsec najbolj tisti z “double chocolate”, belo in crno cokolado ali kaj podobnega.
No,nekaj casa je za zajtrk jedel izkljucno polento z domaco marmelado.
Pa je zrastel!! Lp Babi

Ja, Babi, ampak pri nas sem največji čokoladar jaz :o)
Najstarejša gre zadnje čase po mojih stopinjah…
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

BTW, kako se rece rizevemu narastku po anglesko? Rice soufle????
Zadnjic sem probala kolegici na faksu razlozit, kaj to je, pa nisem znala prevest in sem ji potem kar povedala recept…

Kopiram iz slovarja: soufflé of rice.

Lp, mishika

Kako se pa sploh naredi rižev narastek?

Hej! ce napises v iskanje rizev narastek,dobis nic koliko receptov in navodil.Sama sem napisala recept,kako ga jaz naredim, vsaj dvakrat.Lp B

kaj pa Baked rice pudding?

Vem, da najedam s tem, ampak meni iskalnik že nekaj časa (mesecev) sploh ne dela. Sem že pisala Primožu, pa ni odgovora, kje je težava, sama je pa ne znam odpraviti!
Vseeno hvala!

Tako… :))

Lp, mishika

Uf, to je bil pa timing 😉 :))))

Lp tja gor :)) mishika

Ja, sva kar usklajeni danes. :))) En soncni skoraj pomladni lp na jug!

Hej,Misa! Si me prehitela.
Ravno sem hotela napisati,da vnukovi prijatelji recejo rizevemu marastku Backed rice pudding.
Backed- verjetno za razliko od drugih “pudding”,ki so kuhani na pari.Lp

Ej, hvala obema, mishiki in ursi za linke!
😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close