Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jabolčna pita

Jabolčna pita

Ali ima kdo izkušnje z Jabolčno pito po receptu

Koliko jabolk je mišljeno?
Na sliki je kar debela plast nadeva (jabolk).

Še to, koliko velik pekač se uporablja?

To pito Kolinske ne poznam. Pito vedno delam po Ivačičevem receptu in boljše še nisem jedla. Je pa recept tudi na tem forumu že napisan, mislim, da ga Zala prepisala. Če ga ne boš našla v iskanju, ti ga lahko prepišem iz knjige.
Lp, oli

Ta recept je napisala mishika. Tu je pa link:

Upam, da je uspel.

Mišljen je recept od mishike s 60 dag moke?

Koliko velik pekač se uporabi?
Količina je kar velika, ali se uporabi pekač v velikosti pečice?

Vnaprej hvala.

Saj lahko narediš testo iz manjše količine moke. Meni je pekač velikosti pečice prevelik, pa vedno pečem v manjšem … ampak.. sedaj ne vem točnih mer, bi morala izmeriti, pa sedaj nisem doma.
Če nimaš toliko jedcev, vzami pač manjši pekač.
Lp, oli

Jaz sem delala jabolčno pito po receptu iz One, kjer je tudi zelo na debelo jabolk. V receptu piše (in toliko sem jih tudi uporabila) 1,5 kg jabolk.

Helena

Helena

Ata pravi, da naredi eno in pol maso tega testa, pa ima dovolj za velik pekač (čez celo pečico) in še malo ga ostane (seveda gre to testo pote v kakšno manjšo pito).

Če pa želiš, pa mi pošlji svoj mail, pa ti pošljem še sliko primerka atejeve pite :).

Lp, mishika

Sem že videla pite, ki so prekrite z mrežico iz testa.

Moje vprašanje je bilo narobe razumljeno. Zanima me, če narediš testo iz pol kg moke, potem je testa toliko, da se uporabi pekač iz pečice.

Razumem, če želim narediti pito za manjši pekač, da je treba manj testa. A iz osnovnega recepta ni razvidno, za kakšen pekač so količine.

Upam da je sedaj bolj razumljivo.

Ne, kot pravim: nekje 1 in pol mase (torej ca. 900 g moke) za velik pekač in še malo ostane – torej odvisno od debeline testa okoli 750-800 g moke za velik pekač. Sliko bi pa poslala zaradi velikosti pekača (nekje 33×40 cm) – imamo namreč ca. 4 leta staro pečico, v kateri so pekači za malenkost večji kot “pašejo” v novejše pečice.

Lp, mishika

Nasvet za pito:
namesto da delate navrhu nadeva mrežo, je vliko lažje in lepše se speče če vzamete ribežen in testo enostavno naribate po nadevu. Lažje gre če je testo malo zmrznjeno (ko daste testo počivat v hladilnik za pol ure ga vzamete tretjino in ga date tačas v skrinjo).

Lp
Belka

pod to se lahko samo podpišem

Jaz tako pito nikoli ne delam prav v ta velikem pekaču, ker je prenizek. Naredim jo v pekaču ca 40 x 28, ki je malo globlji. Ta masa ni dovolj za zelo velik pekač. Ko delam masleno testo ga vedno dam za pol ure v hladilnik. Količina jabolk je po moje 1 kg in ne 1 kos. LP Silvia

Saj vem, da ne spada semle, ampak vseeno; po kosilu sem šla v slaščičarno v stari Ljubljani na nugatovo pito! Joj, kako dobra je bila. Spodaj krhko testo, potem nadevano s čokoladno kremo, po vrhu pa plast mlečne čokolade (preliva). Se čisto zavedam, da je bila to kalorična bomba ampak me je spravila v dobro voljo 🙂

Sem pa viela tudi jabolčno pito; narejeno tako da je bilo spodaj testo, čez nadev iz jabolk, potemk pa na vrhu mreža iz testa. Tako podobno naredim ponavadi tudi sama, pa vedno dobro uspe.

Hehe, kresnica – po tvojem opisu sodeč si se sladkala s Hvastijino čokoladno pito. Poznam ta greh! :))

LP, zala

Je varjanta ja… 🙂 Samo mislim, da ni bila Hvastijeva. Sem se odločala če bi zavila kar do Foculusa, ampak sem potem pristala malo bolj pri Ljubljanici. Vsekakor je bilo super!! 🙂 Zdej je pa slaba vest tu. Ah ne…sej se hecam 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close