Hrenovke
En lep pozdrav na ta zimski dan vsem!
Imam eno hecno vprašanje; zelo rada imam hrenovke, ampak sem jih že naveličana jesti vedno na enak način: kuhane….pa kakšen zenf ali ketchup zraven.
Tiste v testu mi niso tako zelo všeč….
Ali jih kdo dela drugace? Vsak nasvet bo dobrodošel, ker jih imam za danes že v hladilniku 🙂
lp
Kresnica, v kakšnem testu jih delaš?? Pri nas jih tudi bolj redko jemo, a takrat jih zavijem v krompirjevo testo in ocvrem. Otroci jih imajo radi, mož malo manj.
Lep dan!
Vladka
Lahko jih tudi naredis v rizoti:
na olju poprazis cebulo, dodas na kolesca zrezane hrenovke in malo popeces. Dodas narezano zelenjavo (por, bucke, melancane, paradiznik, papriko,… kar se ti zdi) ter riz, zalijes z vodo ali juho, dodas zacimbe (petersilj, majaron, timijan, kar ti je pac vsec), in kuhas, dokler riz ni skuhan (15-20min). Malo pred koncem lahko v rizoto zamesas malo kisle smetane ali naribanega sira, da postane bolj kremasta.
Moja mama je vcasiih naredila safalado v solati;mislim,da bi s hrenovkami bilo tudi OK. Samo tega ne vem prav za gotovo,ali je prej vrgla safalado v vrelo vodo. Narezana je bila na kolobarje ali kocke,zraven kuhano jajce, narezana cebula in fizol .Zabelila z olivnim oljem in kisom ter zacinila.Poleti je dodala se trd paradiznik. Za vcasih nam je vilo vsec. Lp Babi
Marija,res je.Tudi pri nas niso najbolj priljubljene.Imam pa knjigo za razne diete(za obolele) in so hrenovke smatrane kot zdrava,lahka hrana,ker naj bi bilo v njih najkvalitetnejse telecje meso. kKnjiga stara je iz petdesetih.
Mogoce so takrat pazili.Zdaj pa jim zaupam cedalje manj. Poleti je ze tekla debata o tem. lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.