Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mascarpone namesto skute? NUJNO POMOČ

Mascarpone namesto skute? NUJNO POMOČ

Tukaj sem našla recept za skutino pito z višnjami (recept naj bi bil od Rame), ki izgleda zelo dober. V masi so poleg skute še jajčka, sladkor,… in sadje na koncu.

Zanima pa me, ali bi lahko enostavno zamenjala skuto z mascarpone sirčkom? Kakšen okus pride?

Pito bi delala jutri zato rabim nasvete hitro. Skuto bi pa zamenjala zato, ker en od gostov ne mara sladic s skuto, pa sem mislila, da bi mu bilo z mascarponejem v redu.

Kaj mislite?

Jaz sem prepričana, da bi šlo. Pri tiramisuju velikokrat zamenjam mascarpone s skuto in je super, obratno bi po tej logiki tudi šlo 🙂 Moj blagoslov torej imaš 😉

LP, Staša

Osebno menim, da bo pita potem precej mastna. Sem že sama poskusila uporabiti namesti skute maskarpone in okus je bil mnogo slabši. To je tako kot da bi tiramisu delal s skuto-NI ISTO! Niti približno! Menim, da je maskarpone primeren le za tiramisu. Drugace je pecivo oziroma pita res zelo mastna (skoraj margarinasta). Poskus sama kakšen je okus maskarponeja in skute in okusila boš razliko. Sicer pa je vse odvisno od tvojega okusa! Drugače pa še nikjer nisem zasledila recepta pite, ki bi bil z maskarponejem. Morda ti tudi to lahko nekaj pove.

Ginger,

enkrat sem delala kremo mascarpone po tem receptu:

4 jajca
50 dag mascarpone sira
2 dl sladke smetane
1 kremfix
5 žlic sladkorja
400 g malin

Beljake stepemo v trd sneg, nato še sladko smetano s kremfixom. Sneg in smetano narahlo premešamo. Rumenjakom dodamo sladkor, nato pa še mascarpone. Vse skupaj premešamo, tako da nastane lepa gladka krema.

Jaz sicer kreme nisem uporabljala za pito, temveč za biskvitno tortico (1 plošča biskvita + 1 plast kreme). Biskvit sem namočila s sokom od malin, nato premazala s kremo, preko pa sem dala še maline in je bilo super. Če tvoja krema po razmerjih (količina mascarponeja, jajc in sladkorja) vsaj malo spominja na mojo kremico, se ti ne more ponesrečiti in prepričana sem, da ti bo všeč).

LP, Staša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close