butternut squash ???
Oprostite, ampak tukaj ste izkušene kuharice, pa mogoče katera ve, kako se po naše reče tej buči – po angleško butternut squash. Sem iskala v angleškem slovarju, pa piše, da naj bi bila lupina rumena, meso notri pa oranžnorumeno, oblike pa podobne kot steklenica.
Pa še to: a je kajenski poper res mešanica raznih sort zdrobljenih posušenih pekočih papričic?
Hvala, če mi bo kdo znal odgovoriti! 🙂
Tanja
Hojla. Vse, kar te zanima v zvezi z bučami, ti bo z velikim veseljem odgovorila ga. Ruth Podgornik – Reš iz Mošenj. Je v Društvu ljubiteljev buč, napisala je knjigo o bučah, uporabo buč v kulinariki, zbrala je veliko receptov za jedi iz buč, goji buče – veliko vrst in jeseni pripravi razstavo buč in jesenskih pridelkov. Pred nekaj leti se je poglobila v buče – pravi, da so njene ljubljenke. Saj so lahko, dajejo namreč zelo veliko energije, tako rstline,ki jih opazuješ, ko rastejo, kot tudi plodovi, ki so zelo različnih oblik, barv, obstojnosti, velikosti itd. V stanovanju imam še vedno sveže buče hokaido, špagetarice in še nekaj, ki jim ne vem imena, so lepe, so se požlahtale in so drugačne, kot tiste prve, ki sem jih pridelala. Kot je meni znano je buča, za katero sprašuješ zelo, zelo dobra. Ima oranžno meso, , ko jo prerežeš po dolgem pa obliko osmice, je zelo mesnata in seveda zelo okusna. Lep pozdrav Mica.
Forum je zaprt za komentiranje.