topljeni sirček
Sicer ga lahko porabiš za vsako zelenjavo “musako”, a jaz bi ga raje polnila v šampinjone.
16 velikih šampinjonov
4 kocke topljenega sira
4 stroke česna
1 jajce
1 žličko sesekljanega petršilja
malo majarona
malo margarine
2 dL smetane
malo drobtinic
Ločimo bete od klobukov, jih sesekljamo, premešamo z dvema strtima strokoma česna in položimo v pomaščen pekač. Sir pretlačimo z ostankom česna, primešamo petršilj, majaron, jajce in malo margarine. S tem napolnimo klobuke in jih zložimo v pekač. Zalijemo s smetano in potresemo z drobtinami. Pečemo 10-15 min na 250-285°C.
Potem lahko narediš tudi take mini-pizze kar na kruhu (mislim,da bi se kak recept našel tudi tu na forumu): na kruh (po želji prej na tanko premažaš z margarino) nadevaš na koščke narezano šunko in kose sira (gre tudi s topljenim sirom), malo posoliš, po želji tudi popopraš in nadevaš z zelenjavo (papriko, paradižnikom…). Vse to na hitro popečeš v pečici.
Lp, mishika
Super je sirova omaka. Tako delam jaz: Sladko (nesladkano) smetano segrejem, nato dodam topljeni sirček, počakam, da se razpusti, ne sme pa vreti, dodam začimbe po želji in okusu in to je prima omaka. Zelo se poda k ajdovi kaši z gobami. Še boljše pa je, če prej popražim meso (ponavadi perutnina)in nato nadaljujem kot prej, meso pa omaki okus še izboljša. Takšen sirček jaz porabim tudi, ko delam picete(namesto testa za pico uporabim francoza, ostalo vse, kot običajna pica) in spečem v pečici. Uh, sem se razpisala. Pozdravček!
Jaz podobno kot pupica in petrina hci naredim malo gostejsi namaz in s tem namazem 3 hladne palacinke,ki jih tesno zavijem vse tri skupaj. Dam zavite v celofanu v hladilnik za nekaj ur ali najraje cez noc,potem odvijem in posevno narezem kot rulado. Ce je se kaksno orehovo jedrce vmes, je se boljse. Otroci imajo radi. Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.