namesto peki papirja…
Pozdravljeni…
Danes sem prvič pekla pitulice na podlogi za peko , ki sem jo kupila pri Bofrostu. Krasna je…. položiš jo v pekač, nič ni potrebno mazati..uporabljaš jo za meso, peciva, kruh…po končanem pečenju jo enostavno pobrišeš ( lahko jo pereš v pomivalnem stroju )….in , ko potrebuješ, ponovno uporabiš. Predvidena je za cca 500 pečenj, stane pa sedemsto tolarjev. Dimenzije so za veliki pekač.
Lep dan vsem skupaj, naša Dolenjska ni nič okolju prijazna, hehe:))
živjo babi..
Kot ena tanka folija…lahko uporabljaš z obeh strani, le rezati po njej ne priporočajo, ker jo lahko poškoduješ..
Meni jo je svetovala prijateljica, jo že nekaj časa uporablja. Če je res za več kot 500 x , se tudi cenovno izplača. Morda ima katera druga več izkušenj ??
LP, Babi
Joj , še neki…
Glej, ko kuham joto….ponavadi skuham prejšni dan in jaz dodam krompir kar takrat. A misliš, da bi bilo bolje, da ga posebej skuham in dodam , predno jed serviram ?? Cel čas me že tole muči…
Deka, jaz sem šla že v akcijo – na internetu sem našla stran :
in kar izpolnila naročilnico. Te vprašajo celo po želenem datumu prevzema ;-). Plačilo po povzetju.
Vem da je pri tem Bofrostu tako, da jih moraš naročiti na dom, včasih so pa kar hodili po hišah in prodajali…. Ma so dobri njihovi sladoledi, drugega pa še nepoznam.
LP
D.
Hej,frfra! Nona je bila zelo natancna. V nobeni drugi minestri ni smelo biti krompirja,ce nismo pojedli vse pri kosilu.Ce je skuhala se za jutri,je odvzela doloceno kolicino in naslednji dan dodala krompir.
EDINO v joti je pustila krompir,ker je zelje ali repa kisla in to naj ne bi
bilo potem skodljivo. Vsi smo osvojili to doktrino.
Nekje sem tudi brala,ce olupis krompir nekaj pred uporabo,dodaj vodi malo kisa. Soseda je tudi v zelenjavne minestre,ce so morale kaksno uro pocakati,dala malo kisa zaradi krompirja.
Upam,da je z joto tako prav;bo se katera povedala.
Po Sloveniji se snezenje umirja;na obali pa vidim nekaj snezink in morje je
cisto sivo …Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.