Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako preliti čokolado preko smetane???

kako preliti čokolado preko smetane???

Drage velekuharice!

Vceraj sem v slaščičarni Pod vodo v Cityparku jedla čudovito rafaelo tortico. Čokoladen biskvit, vmes in po vrhu pa premazan s smetano z okusom kokosa. Po vrhu pa je bila smetana prelita s tanko glazuro iz bele čokolade.
Tu sledi vprašanje?

Ali katera ve, kje je “finta”, da smetana ne steče ko preliješ topljeno čokolado po smetani? In kako tako gladko razmazati čokolado?!!!

Kakršnakoli ugibanja so tudi zaželjena!

Lp
Nika

To sem se že sama spraševala. Mogoče daš torto, premazano s smetano malo v zamrzovalnik, le toliko, da je smetana bolj trda in takoj preliješ s čokolado.
Lp, oli

HA! Tudi sama imam isti problem, oz. sem ga imela takrat, ko sem pekla pingvin-torto in spoloh nisme študirala da ne smem politi vroče glazure čez smetano….pa je steklo….:((
Sem tudi že razmišlajal kaj b bilo, če bi naredil glazuro samo kot vrhnji krog na torti tako, da bi tortni model obližila s peki papirjem in nato na dno vlila bolj tanko (ali pa debelo) plast čokoladne glezure in dala v haldilnik da se strdi. Ta strjen krog čokolade bi potem previdno snela s peki papirja in v tortnem modelu nato spekla še biskvit. Ko bi bilo vse opravljeno in namazano in nadevano, bi čez predivno položila čokoldno ploščo….pred uporabo bi jo shranila v haldilniku.
Seveda pa je to le moja ideja, mogoče bi pa le šlo….ugibanja pač in stvar prakse 🙂

Upam da bomo neko rešitev 🙂 Lepo se imejte , Zala

Ti bom v ponedeljek napisala recept za “Kinder Pingui” – je tudi podobna fora, da poliješ čokolado po smetani in meni vedno uspe. Čar je v smetani…

Ena svedska fora je, da se cez smetanovo torto najprej polozi marcipan, potem pa cez to prelije cokoladni preliv. To sicer ni ravno isto, kot predlaga Nika, ampak mogoce bo komu vsec? Vzame se marcipan, se ga razvalja cisto na tanko, kaksne 2-3mm debeline, pa v tako velik krog, da ta zajema celo torto + se sirino oboda. To se polozi cez smetanovo torto, tako da pri straneh malo nagubano visi ob obodu, cez vse skupaj pa potem pride obicajen cokoladni preliv.

Ja, kinder Pingui je res taka zadeva. Tudi jaz bi prosila za recept… Lep vikend! Tanja

To pa je res zanimiva tema – komaj čakam recept.

LP

Jaz tudi! 😉
LP

Uf, kako daaaaleč je še ponedeljek… ; )

Hej,Zala! Kako je bilo vceraj na informativnem dnevu v Ljubljani?
Si odkrila kaksno super dobro gostilno? Sosedina vnukinja je bila vceraj zvecer cisto iz sebe od navdusenja.Tako ji je bilo na faksu vsec.
Nekje ob sestih bom zacele peci bombolone. Lp Babi

Hojla Babi,
informativni dan je bil super! tudi jaz sem priskakljala domov od navdušenja za medicino, predstavitev je bila še boljše kot lani! Lani sem namreč tudi bila (lani prvič in kar 2 leti prehitro, letos že drugič in eno leto prehitro), ker sem šla zraven brata. Suuuuuuppeerrr! :))
Na kateri faks bo šla pa vnukinja tvoje sosede?
Čim lepšo in uspešno peko bombolonov ti želim, lp zala

Hej! Iz pisanja se cuti,da si se res lepo imela,kar je tudi prav.
Mlada damica se malo niha med prevajalstvom in jezikoslovjem – filozofska.

Bomboloni so super in refosk je tako prijal zraven. Prve stiri smo takoj pojedli,nato pa sva s sestro nadaljevali v miru do konca. Prijetno je cvreti v dvoje,gre hitreje in se kaj reces zraven. Lp Babi

En dan kasneje kot sem rekla, ampak vseeno…

Mlečna rezina Pingui

TESTO:
3 jajca, 3 žlice sladkorja, 3 žlice tople vode, 3 žlice moke, 1 žlico pravega kakava, 1/2 pecilnega

KREMA:
1 vrečka želatine v prahu, 3 dcl mleka, 1/2 l rastlinske smetane

ČOKOLADA:
1,5 dcl mleka, 10 dag margarine, 1,5 žlice sladkorja, 35 dag čokolade

Stepemo rumenjake, vodo in sladkor. Posebej stepemo trd sneg in mu dodamo rumenjake. Narahlo pomešamo in dodamo moko pomešano s kakvom in pecilnim. Spečemo dve plošči (v malem pekaču ali eno v velikem in damo potem na pol in preložimo v mali pekač). Pečemo 15 min na 200°C.
Želatino nabreknemo v nekaj žlicah hladnega mleka in jo nato razpustimo v segretem mleku. Prilijemo smetano in stepamo.
Čokolado kuhamo na šibkem ognju tako dolgo, da se stopi in zgosti.

Naložimo: biskvit – krema – 1/3 čokolade – krema – biskvit – čokolada
Prekrijemo z alu folijo in postavimo za 40 minut v zmrzovalnik.

Hvala za čudovit recept. Če smem samo pripomniti, mislim da bi bilo bolje
če se čokolado stopi nad sopari, kot pa da se direktno na ognju.

Pa brez zamere in lep pozdrav.

Ma meni zmerom rata čisto po receptu in moja dva sta navdušena in brž ga zmanjka.

Ja, res hvala za recept – komaj čakam, da ga sprobam.

LP, Staša

Nika33, to vprašanje sem posredovala “strokovnjaku” in dobila naslednji
odgovor:

“Kada tortu premažete tučenim vrhnjem, stavite je u zamrzivač oko 15 minuta. Zatim je premažite pripremljenom čokoladnom glazurom i stavite ponovno oko 15 minuta u zamrzivač. Nakon toga tortu ukrasite po želji.”

No, tako sem tudi sama prej razmišljala, vendar pa preizkusila nisem.
Mislim pa, da bi moralo delovati.
Pozdravček, oli

S stepeno smetano nimam izkusenj,toda moji imajo radi sladoled prelit z vroco cokolado in se ne topi,prej se cokolada ohladi.
Zato se mi zdi nasvet Olinega “strucnjaka” zelo pravilen. Lp Babi

Vsem skupaj malce z zamudo hvala za posredovane odgovore – smo bili malo dalj casa odsotni od interneta (groza), hehehe…

lp vsem skupaj

Nika

V nedeljo sem naredila to pecivo. Toplo priporočam VSEM!
Hitro in zelo okusno.
HVALA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close