Obletnica
Hej!
Ze cel dan me nekaj muci ;kot bi morala praznovati.In pred nekaj minutami sem se spomnila. 17.2. sem pred trinajstimi leti dala soli slovo in sla v pokoj. Doma me je cakal 10 mesecni vnuk in od srece,da bom lahko se nekaj mesecev lahko cele dneve z njim, sem imela usta od smeha do uses.
Zdi se vam mogoce cudno,da sem sla sredi solskega leta.Imela sem pogoje,ker sem bila sprejeta v redno delovno razmerje 1.maja,ker so rabili
nadomescanje za obolelo uciteljico.In ker sem vedela,da bo hci z vnukom cez nekaj mesecev odpotovala,sem se kar odlocila. Starsi mi niso zamerili.
Se pustovali smo skupaj v telovadnici. V penziji je tako lepo,ce si delal z duso. Lep pozdrav Babi
Oj, babi, to je res lepa obletnica, mene pa čaka še kakih 20 let, preden bom prišla do kaj takega, sicer pa se ne pritožujem, ker sem rada v šoli in se veselim vsak dan posebej, ko pridem v službo, čeprav se nekateri trudijo, da bi nam jo čimbolj zagrenili, pa saj veš, kako je to.
Sicer pa vidim, da si zelo ustvarjalna tudi doma in ti želim še dosti energije za vse.
Kako pa ti je uspel kus – kus narastek, jaz ga bom preizkusila pojutrišnjem.
pozdravčke z Gorenjske!
Babi,
Lepo obletnico praznuješ, ni kaj. Vidi se, da si ta prava ženska s polno energije in zamisli, vedno dobre volje in pripravljena pomagati. Kar predstavljam si, kakšna si bila kot pedagog. Jaz se še vedno spominjam naše učiteljice iz 1. razreda osnovne šole, ki nam je bila kot babica. Čuvala nas je, se z nami veselila, včasih zaropotala ampak smo jo imeli vsi blazno radi.
Prav je, da si se odločila, da greš v pokoj, ko si še polna energije in predvidevam tudi zdrava, in da ti vnuček toliko pomeni, da si se kar takoj odločila.
Moj oče in mami sta vedno rekla: Tebe imava zelo rada ampak Saško (to je moja hči) pa obožujeva, to je drugačna ljubezen.
Zato pa živele vse babice in dedki in še dolgo, dolgo let zdravega in lepega življenja vam želim. LP Silvia
Zdravo, Babi!
To je res obletnica in pol! Spominjaš me na mojo mamo, ki je začela učiti takoj po vojni in je z Bele krajine prišla službovat na podružnično šolo v Posavje. Tam se je seveda zaljubila v lastnika hiše in to je to. Moja mama je že preko 20 let v penziji in je še vedno dejavna (ima kmetijo, pa dva bikca..), samo kuhati pa ni nikoli marala..
Lep dan!
Babi, lepo da tudi takšne stvari deliš z nami! Seveda si kar predstavljam kako je moralo biti tvojim učencem fino v šoli ;-). Heh, če bo vse po sreči bom jaz svojo penzijo dočakala čez približno 29 let :))))))))). Tako pravi izračun na strani ZPIZ-a.
Babi, te bom kar na tem mestu vprašala, kakšen aparat za sladoled imaš ti (firmo mislim). Jaz sem sem iskala zadnjič po našem malem mestu, pa sem našla samo enega od DeLonghi-ja, grd na pogled, me ob spominu na Philipsovega (sem ga videla pred leti) res ni mikal nakup. Sicer verjetno ni vse v dizajnu, pa vseeno.
LP
Damjana
Pozdravljena Babi!
Rdno, vsak dan, kakor da sem zasvojena, pogledam forum. Preberem recepte, vsaj meni zanimive teme.
Velikokrat ste mi že pomagale in vesela sem, kajti brez vas bi bila jaz in moj prtner prikrajšana za marsikatero dobroto. Predvsem sva postala obsedena z ribami (orade s pehtranom, mmmm), pa jabolka v vinu, ko počijo jim dodam malo medu, božanska so. Kupujem že tudi model za Muffine in kmalu bova pridobila še eno kalorično bombo, čeprav bi že zdavnaj moral odpraviti ker nekaj kil 🙁
Morda bova poleti zbrala toliko denarja in odvečnega časa, da prideva na Primorsko, po kakšno vejico rožmarina, tako si ga želim svežega, pa že nekaj let nisem bila na morju 🙁
Babi, hvala za vse recepte in pomoč, hvala za tvoj trud in veselje, ki ga povzročaš nam, ki te sploh ne poznamo (večina).
Moji stari starši niso bili nikdar kaj prida, čisto vseeno bi bilo, ali bi jih sploh imela. Dva sta še vedno živa, očitno samo zato, da nama povzročata zdraho in prepirje. Bolj jima strežemo, manj smo vredni in manj naju imata rada. Vse jima storimo, kuhamo, likamo, pospravljamo, vse. Moja starša sta se celo preselila k njima samo, da jima lahko stojita ob strani, pa smo vredni NIČ.
Bog ne daj, da bom kdaj takšna, zato bi vse dala za tako babico, kakor si ti.
Naj te spremlja sreča in še mnogo obletnic, ko si postala babica in penzijonistka 🙂
Veliko dobrega vam vsem želim,
Aleksandra
Babi, vse čestitke. Žal mi je, da bom čakala še približno osem let (ampak menim, da se bo še podaljšalo, kakor kaže) Več časa bi se lahko ukvarjala z vnučko, ki ravno danes praznuje svoj prvi rojstni dan.(babica mora biti pa v službi, joj,joj..) in kot je omenila Silvia za svoje starše, tudi jaz obožujem svojo “maliko”.
Želim Vam še mnogo let uživanja in druženja z nami na forumu.
Lep pozdrav Alena
Hej! Najlepsa hvala za vse prijazne besede.
Tiste,ki se trudite v soli ali vrtcu veste,da je delo z otroki res kreativno in
v dusi si se vedno otrok z vsemi radostmi. Bil je cudovit poklic.
Biti babica je tudi nekaj enkratnega. Sledis napredku,ker noces zaostajati
in trosis ljubezen, ne samo vnukom,se drugim,ker si enostavno srecen!
Pa se na uho:S pomocjo tega foruma sem postala bogatejsa. Pripadam krogu zelo prijetnih deklet ,s katerimi je takooooo prijetno poklepetati in deliti izkusnje….. hvala vsem Babi
Za sonce rumeno!
Imam aparat starejsega datuma Siltal,francoski,ki mi zelo dobro sluzi. Novejsih nisem gledala,zato jih ne poznam.
Je pa SIMAC zelo kvaliteten in krasno knjigo z recepti ima zraven.Ima ga prijateljica,ki ga je kupila v Italiji.
Za Aleksandro!
Tiste vejice rozmarina ali sadike bi ti najraje prinesla.Ce bo se kaksno srecanje, bos mogoce tudi ti prisla in bos dobila. Se lepse pa bo za vaju,ce bosta vejico ob morju sama odlomila.Bom drzala pesti,da vama uspe.
Lep pozdrav Babi
Babi, čestitke. Sto let, Bog živi te sto let, sto let….. da bi le še dolgo razveseljevala svoje domače in tudi nas na forumu. Takih ljudi nam majka, kot si ti. Prebrala sem Aleksandrin post in me je stisnilo pri srcu. Na svetu je res mnogo različnih oseb. Jaz s svojo taščo nisem imela problemov. Prepričana sem bila, da bom v redu tašča tudi jaz. Snaho sem imela raje kot svoja sinova, ker je bila “punčka”, ki je jaz nisem “dobila”. A se mi je ta ljubezen maščevala. Ko je dosegla, kar je želela, se je obrnila od mene in še izjavila, da me zelo težko gleda. Prav hinavsko mi odgovori na pozdrav. Naprej pa me ne pozdravi, me kar ignorira, to boli, ignoriranje. Nisem častihlepna, le razmišljam, da so nas včasih drugače vzgajali. Premišljujem nazaj, ko je prišla k nam, je imela zelo veliko slabega povedat o svoji mami. Nad tem sem se vedno zamislila, ker je njena mama moja generacija, ni mi šlo v glavo, da je tako “slab” človek. No pa saj vemo, kaj je hinavščina. Za vsako rit pal’ca raste. Tako je rekla moja mama. Lep pozdrav vsem Mica.
Hej,Mica! Danes sem prezivela zelo lepo popoldne.Ceprav je brila burja,smo se z mamico,ocetom in dvema krasnima otrokoma podili po kopaliscu.Vse gugalnice in tobogane smo dali skozi. S kom?
S prijazno druzinico,ki sem jo prvic srecala,spoznala pa preko foruma.
Vcasih so si najblizji lahko tujci. Razumem tvojo grenkobo;imas pa krasnega sina- Luka.Takega bi si vsaka mama zelela.Verjetno je tudi drugi imeniten!
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.