Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Preprost pustni meni

Preprost pustni meni

Lepo pozdravljeni.

Dekleta s sosednjega foruma so me preusmerila k vam, češ, da premorete veliko dobrih idej. Sama si namreč sprva nisem upala, ko pa sem tak “kuharski antitalent”…
Da vam ne bom ukradla preveč časa, gremo kar k dejstvom:
– spadam k tistim ženskam, ki sicer cenijo dobro kuho, same pa precej hitro obupajo nad neuspelimi kuharskimi poskusi;
– kuharskih umetnij in zvijač se učim šele krajši čas, zato je moj “repertoar” skromen;
– trenutno nimam kaj dosti časa za pripravo bolj kompliciranih jedi, saj mi skrb za sedemmesečnega sinka (ki par mesecev ponoči skoraj nič ne spi) pobere vso energijo.
Glavni problem:
to nedeljo pridejo na obisk moji starši in sinkova botra, ker ima naš sonček v torek god. Seveda bi jih rada lepo pogostila in ker je moja mama res sijajna kuharica (obvlada tudi vse sorte peke – od raznoraznih kruhov do potic, od krofov do tort…), sem pred tovrstnimi obiski vedno nervozna in mi pogostitev ne uspe, kot bi si želela.

Ima kdo med vami (upoštevajoč zgoraj zapisano) kakšen predlog, s čim naj postrežem gostom to pustno nedeljo (aja, kupljene dobrote ne pridejo v poštev).

Hvala že vnaprej pa veliko kulinaričnih užitkov v teh predpustnih dneh
-eja

Hej!

Jaz bi naredila dobro pecenko ali pa mesan kroznik pecenih klobas(kot koline), kislo zelje se lepo poda zraven in dober slovenski prazen krompir ali kruhovi cmoki.Seveda,ce imate to radi.
Topla spehovka ali ocvirkovka bi bila imenitna. Vzame pa kar nekaj casa,ki ga ti nimas na pretek.
Poznas pitulice,ki jih lahko naredis zvecer in preden pridejo gosti,samo das v pecico,da se specejo.
Ce imate radi dobro domaco juho,jo skuhas ze prejsnji dan in zakuhas
zdobove knedelcke ali pa palacinkine fritate(ki jih tudi lahko ze prej naredis
in imas v hladilniku.
Za sladico lahko naredis ze dan prej biskvit,tudi kremo in spravis v hladilnik.Torta je boljsa,ce eno noc odlezi.Se manj dela je z rulado.

To je le nekaj mojih idej. Samo treme na imej pred mamo.Kar bos naredila,bo narejeno z dobro voljo.Koncno imas dete in ne prevec casa na razpolago. Lep pozdrav Babi

Babi,

najlepša hvala za spodbudo in vse nasvete.
Bom sporočila, kako bo/je šlo.

Lp
-eja

Hej!

Zelela sem ti se nekaj povedati. Zdaj je med mladimi druzinami v navadi,da kaj tudi sami prinesejo,da olajsajo mamicam delo.To se mi zdi lepo. Verjetno bo tudi tvoja mama zelela kako pomagati. Jaz sem vedno z veseljem. Domeni se z njo,da bi vsaj sladico ali mogoce spehovko naredila.
Malce se se z njo pomeni za menu,bo vsekakor lazje. Verjetno ti bo z veseljem ustregla. Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close