Najdi forum

višnje

Kaj naj uporabim, da bodo višnje bolj kompaktne v višnjevi torti ?

Kaj za utrditev ?
Katere višnje so boljše(vložene ali zmrzjene) ?

jaz mislim, da so vlozene visnje boljse kot zmrznjene in take tudi uporabljam.

Tudi meni so vložene veliko bolj všeč. So manj trpke kot sveže. Če pa jih uporabljaš kot dekoracijo, pa bodo sveže vsekakor boljše (so bolj “kompaktne”).

Kaj pa daš v višnjevo torto? Če smetano, potem tako smetano samo utrdiš z raznimi krem-fixi ali pa uporabiš tako, ki se jo bolj trdno stepe (rastlinsko). Če je krema druge sorte, potem lahko poskusiš še z želatino, vanilijevim pudingom… Ne vem… Bi morala recept videt.

Lp, mishika

Danes imam malo časa pa brskam po starih temah, zato komaj zdaj moj predlog. Jaz delam vedno iz kompota. Sok posebej zavrem (pred tem zmešam posebej 3 žlice soka s tremi žlicami GUSTINA.) v zavret sok dam prej navedeno zmes in mešam ca 1 minuto na nizkem ognju, odstavim in dodam višnje.

Take višnje uporabljam za pito iz višenj in skute, ki je perfektna.
LP Silvia

Hej!

Jaz imam zamrznjene,vlozene,visnjev dzem in vlozene v sladkorju z dodatkom domacega zganja.Uporabljam kot kdaj.
Za na sladoled so nam najbolj vsec tiste z zganjem,je tak dober preliv in visnje so zelo kompaktne. Ce ni za otroke,dam tudi na torto in malo prelijem biskvit. Lp Babi

Zdravo !

jaz tudi tako pripravim višnje za torto.To potem namažem na torto na vrh pa smetano, nanjo drugo biskvitno ploščo, pa spet višnje in smetana, pa biskvit. Na koncu pa oblijem s čokolado.

lp Majuška

Babi – vprašanje zate. Tudi sama imam višje vložene v sladkorju in žganju. Nekaj sem jih že precedila in dobila odličen liker. Prosim, če mi zaupaš, kako pa porabiš tiste “močno alkoholizirane” višje, razen za različne dekoracije peciv, sadnih solat? Že vnaprej hvala za odgovor!
Nika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close