žele za torto
Zadnjic sem sama pisala, da delam za v visnjeo torto visnjev zele…verjetno vas vecina tudi tako dela. Sedaj pa me je presinila ideja, da bi anredila torto z ananasom. Zanima me, ce bi se dalo ta zele narediti s tekocino od ananasovega kompota in z vanilijevim pudingom(?) ali mogoce s katerim drugim? Ali ce bi naredila kako drugo kremo? Se mi zdi, da bi najbolj pasala navadna smetana, vendar smetana tako hitro “skup pade” in je cez nekaj casa nikjer vec ni.
Kaksna ideja kako to narediti? Pa kaj bi pasalo k ananasu?
Hvala!
Jaz vedno pri sadnih tortah uporabljam puding, ki ga skuham v soku od kompota… ponavadi uporabim cca. 4 dcl soka za en puding.
Delala sem tudi že iz ananasa.
Pozdravček!
Vladka
Ja, ananas delam z vanilijevim pudingom. Sicer pa, ker sem “pristašica” Royal-ovih pudingov in okusov ni ravno veliko, uporabim največkrat vanilijevega. Pri jagodah, borovnicah pa uporabim seveda sadni puding.
Lep dan!
Vladka
Ananasovo kremo delam velikokrat, ker se mi zdi najenostavnejša in zelo dobra. Delam pa jo vedno s smetano in sicer tako: ananas iz kompota zmeljem v kašo in ga zmešam z rastlinsko smetano (tisto v modro-zelenem tetrapaku od Pomurskih mlekarn, ker se jo po mojih izkušnjah stepe najbolj trdo) ter vse skupaj na trdno zmiksam. No, baje je veliko lažje, če prej zmelješ ananas in stepeš smetan, šele potem vmešaš ananas v smetano. Kakšnih posebnih trdilcev nisem nikoli potrebovala, če bi pa bila krema vseeno premehka (samo če si dala ananas:smetana v razmerju 1:1 ali več), pa dodaš kak krem-fix.
Lp, mishika
Mishika, se popolnoma strinjam s tabo glede smetane. Ta v svetlomodrem tetrapaku od Pomurskih mlekarn je bila zame vedno “zakon” :o)
Vedno se lepo stepe in zelo je okusna.
Ideja za kremo pa je tudi super.
Vladka
No, meni je okus rastlinske smetane všeč (sicer ga tako ananas “prekrije”), pa še lepše oz. bolj trdo se jo da stepst (“živalska” se prehitro sesiri) – zato so vsi “moji” recepti vedno z rastlinskimi smetanami ;). No, kakorkoli… Smetano stepeš, dodaš zmlet ananas in po potrebi krem-fix oz. šlag peno (prah). Mmmm… :)))
Lp, mishika
Ja, Mishika, res je rastlinska smetana bolj kompaktna, je pa tudi res, da te še nisem poskusila, priznam. Sem potem pogledala na internetno stran Pomurskih mlekarn in jo videla. Meni se je rastlinska smetana “zamerila”, ko sem enkrat poskusila Hulala ali nekaj takega… odločno presladka, vsaj za moj okus. Morda ta ni sladkana?? Kakorkoli jaz sem tudi z omenjeno alpsko bila vedno zelo zelo zadovoljna.
Tole z ananasom pa morda še ta vikend preizkusim.
Pozdravček še enkrat!
Vladka
Pri nas velikokrat delamo ananasovo torto, ker je tako osvežilna.
Kremo skuhamo iz kompota in gustina (jedilni škrob), kar je v bistvu isto kot puding, le da nima nobene arome zraven, kar je meni bolj všeč.
Ananas odcediš, prestrežeš sok, zavreš in vanj umešaš z malce vode zmešan jedilni škrob, zavreš in kuhaš kakšno minuto. Potem zadevo ohladiš, ko se začne rahlo strjevati umešaš koščke ananasa in popolnoma ohladiš. Nato umešaš še stepeno sladko smetano in kremo namažeš v torto.
Evo…vceri sem pa naredila ananasovo torto. Biskvit sem 2x razrezala…v eno plast sem dala ta zele, ki sem ga naredila iz ananasovega soka+vanilijevega pudinga in v ta zele sem vmesala pol ananasa. V drugo plast pa sem naredila pravo smetano, v katero sem dala krem fix, da je nastala krema in vanjo zmesala drugo polovico ananasa. To je to. Aja…pa biskvit sem dobro navlazila…to je prva stvar, ki jo moram narediti, ce ne padajo kritike. Pri nas doma imajo radi zelo socne torte. Za to pa sem kupila ananasov sok.
Za zdaj so bile same pohvale. Se mami, ki nima prevec rada ananasa je pohvalila 🙂
Upam, da se jo bo katera lotila.
Forum je zaprt za komentiranje.