Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika masleno-listnato testo

masleno-listnato testo

končno sem se odločila in zamesila masleno testo-po receptu od BABI. Odlično mi je šlo od rok. Dan prej sem ga začela delat in ene 3-4 x prepogibala in valjala. Na koncu sem zvaljala na ene3 milimetre debelo in dala peč plošče za kremšnite. Pečico sem ogrela na 220 ali še malo več. Super se je dvignilo kar za ene 3-4 cm. Pekla sem mogoče ene 10 min-oz. ko je bilo lepe rjave barve. Ko se je ohladilo je padlo skupaj pa se nisem nič sekirala, sestavila sem kremšnite in začela rezat, takrat pa me je šele kap- testo je padlo skupaj in bil je en navaden poc- kot da je surovo.
Ali bi mogoče kdo vedel kje sem ga kiksnila?

Hej,roza! Tega testa ne delam prav pogosto;oziroma sem ganaredila v casih,ko ga se ni bilo v prodaji.Je zelo zahtevno in kot si sama dozivela,vedno niti ne uspe. Ne bi vedela,kje je nastala napaka.Le to vem,da se testa cim manj dotikamo pri obdelavi z rokami,da se mascoba ne topi(valjar ),prostor naj bi bil hladen in peci ga moramo pri 220 do 250 stopinj,da se hitro spece(da se maslo ne utegne topiti),pekacek samo oblijemo z vodo in nic ne namastimo.Ko sem ga jaz delala,ga je moz najraje pojedel brez kreme ali samo namakal narezane kose v kremo ali smetano.Se mi je tudi ze zgodilo,da so imele kupljene kremne rezinecisto tanko in mehko testo. Res mi je zal za tvoj trud. Drugace pa je recept pravi. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close