Ingver
Sem ravno brala v zadnji Vivi, kako naj bi bil ingver zdrav, kaj vse zdravi itd., pa me zanima, ali ga kdo tukaj od vas uporablja? Na kak način, kje, zakaj? In kaj naredite (če se sploh kaj da?), da ni tako pekočega okusa, se to omili npr. ko se termično obdela? Kuhate tudi čaje iz njega? …
Hvala za odgovore in lep pozdrav, Maja
Hej!
Ze samo napisana beseda ingver me potegne. Pri mojem kuhanju je obvezen. Kot zgoraj nasteto,pa se v zelenjavne jedi,omake,h pecenkam in kar tako,pecen kot cips. Meni sta tista pikantnost in grenkoba tako vsec!!
Je pa res,da so okusi razlicni in se mu moras malo privaditi. Najraje imam svezo koreniko,tudi prah je v redu. Kar poskusi in bos videla. Lp Babi
Na forumu “Zelišča” je že tudi bila obdelana ta tema. Sama delam dišavno mleko tako, da posebej skuham ingver, kurkumo, klinčke, lovor, cimet in morda še kakšno začimbo, nato pa odcedek odlijem v mleko in ga osladkam.
Lahko pa se doda še pravi čaj (1/2 l mleka, 1 dl dišavnega odcedka, 2 dl pravega čaja). Zelo je okusno, lepo diši, pogreje…
danes sem slucajno naletela na se en recept z ingverjem.
porova juha z ingverjem
35 dag na kolobarje narezanega pora
1,5 zlice naribanega ingverja
1 zlico ol. olja
2 stroka cesna
1 kocko zelenjavne juhe
2 srednje velika krompirja
sol,sveze mlet poper
na olju na hitro preprazimo por,drobno sesekljan cesen in ingver. zalijemo z 1 l zelenjavne juhe.ko zavre,dodamo na kocke narezan krompir in kuhamo do mehkega. pretlacimo,dodamo sol,poper….po okusu. naj se zavre. lp petra
Tudi jaz ga uporabljam vsepovsod, zelo lep okus ima in zelo zdrav je. Odkar ga uporabljam imam dosti boljšo presnovo in prebavo. Ker pri nas jemo dosti zelenjave, ta pa kot vemo precej napenja, mi ingver zelo pomaga.
Tudi jaz ingver (če imam svežega) tanko olupim, drugače pa kar kupim že mletega, ki je tudi super. Lep pozdrav in dosti užitkov Silvia
Forum je zaprt za komentiranje.