Strojček za izdelavo sladoleda
No Staša in Babi zdaj me pa še zanima kakšne sestavine se dajo notri. Kot osnova mleko ali smetana? V bistvu sploh ne vem čisto v čem je smisel strojčka. Da ti olajša delo, naredi hitreje sladoled? Jaz sem že sama delala sladoled, ampak mi s sladko smetano (kot osnova) ni preveč všeč. Sama ga pa z mlekom verjetno ne bi mogla narediti. Zato me pa zanima ta strojček, ker se mi zdi da daš notri npr. mleko, pa sadje ali pa mleko pa vanilijo in dobiš ven sladoled. Se motim?
Hvala za vajin poduk
Hej,v juliju mesecu sva se s Staso o tem pogovarjali. Takrat sem tudi napisala nekaj receptov iz knjige za znamko za stroj SIMAC.
Ko bos dobila aparat,bodo tudi kaksni recepti zraven.
Sladolede lahko delas razlicno,s smetano,jogurtom,mlekom,sokovi,jajcno osnovo in vsem sadjem. Vpisi v iskanje “sladoled” in se ti bo odprlo. Lp
Babi hvala ti, si res prijazna.
Kako se nisem že sama spomnila, da bi uporabila iskalnik:). Sem pa res trapa.
Če prav razumem sladoled potem ko ga daš v skrinjo ne kristalizira, če je narejen s strojčkom.
Jaz sladoled obožujem. Pa sem sedaj nehala kupovat banjice, ker je polno E-jev notri in še ko sem preverjala kakšni so ti E-ji so nekateri za zdravje kar nevarni. Tako, da zdaj sem pa obupana kako bom živela brez svojega sladoleda. No ampak se mi je porodila ideja da bi si pa lahko strojček mogoče kupila.
Zato pa sprašujem kakšen sladoled rata, ker bi rada da je tako dober kot kupljen. Saj je, a ne? 🙂
Smola je edino ta, da sem elergična na jajca, ampak kot sem prebrala se dajo sladoledi delat tudi brez jajc. Edino ti jih ne moreš, če sem prav razumela?
Bom šla v trgovino in malo povprašala in ga tudi kupila. Samo upam, da se bom dobro odločila!
Lep dan še naprej!
Hej! Sladoled ne kristalizira in je zelo dober,vcasih se boljsi kot kupljen.
Meni je zelo vsec z jugurtom.
Osnovna jajcna krema naredi res dober sladoled in Stasa je ta recept
pohvalila. Sama imam raje brez jajc,sicer v sladoledu se gre,drugace jih pa res nimam prevec rada.
Ker mora imeti sladoled le nekaj osnove,ki naredi kremasto,je veckrat dodana smetana,saj se je ne cuti.
Kakavov sladoled
S smetano in brez jajc je tale recept: 250g mleka,200g tekoce smetane,
100g sladkorja,30g grenkega kakavovega prahu.
Jogurtov sladoled
350g jogurta,150g svezega ali zamrznjenega sadja,100g tekoce smetane,
50g sladkorja
Limonin sladoled
4 limone,100g sladkorja v kockah,250g smetane
Samo,da vidis malo sestavine.
Potem delas lahko granite in sorbeje ,kjer sploh ni jajc in niti smetane.
Primer:jagurtov sorbet
300g jogurta,400g jagod,50g sladkorja,1/2l vode
Kavina granita
(To so tisti krasni kristalcki v visokih kozarcih,ki nas v najhujsi vrocini osvezijo bolj kot sladoled.)
3 skodelice mocne kave,100g sladkorja,1/2l vode in stepena smetana za okras in boljsi okus.
Limonina granita
2 veliki socni limoni,100g sladkorja,1/2l vode
To sem ti napisala,da vidis,koliko je moznosti in potem ves,kaj jes ali srebas.
Ko se bos odlocila za stojcek,poglej malo dodano knjigo z navodili za uporabo in recepte. Absolutno najboljso knjigo receptov ima strojcek
SIMAC.Jaz ga nimam,knjigo z recepti sem pa uspela vseeno dobiti v neki trgovini v Italiji.Sem bila kar vztrajna.Ko sem omenila,da bi jo fotokopirala,se me je trgovec usmilil in mi eno dal.
Ce bos zelela kak recept,se oglasi,ko bos strojcek imela in ce ne bo dovolj receptov. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.