poraba biskvita
Biskvit nadrobi, primešaj malo zmiksane margarine, rum, malo sladkorja, lahko tudi malo kokosove moke ali mletih orehov, naredi kroglice in jih povaljaj v kristal sladkorju ali kokosovi moki ali pa v raznobarvnem posipu za torte. Postavi jih na hladno, da se margarina strdi. Vsako kroglico daj v okrasne papirne košarice.
Lahko tudi spečeš torto in daš v nadev zdrobljen biskvit in sladko smetano ter po želji še sadje…..Poznam nekatere, ki prisegajo an torte z nadevom, ki vključuje smetano in zdrobljen biskvit….jaz imam raje druge nadeve, ampak nekaterim je všeč! Aja, v kombinaciji s svežimi jagodami, smtano in zdobljeni biskvitom je nadev za torte pa res odličen…..priznam, ta mi je pa všeč 🙂
LP, zala
Meni so pa zelo všeč razne sadne kupe s sladoledom in koščki biskvita, ki se potem tako krasno prepojijo s sadnim sokom in sladoledom. Vzemi tako sadje, ki ima veliko soka. Se mi že začnejo cediti sline, če pomislim na kakšen ananas, pa mango, pa vanilijev sladoled in mehak biskvit, da o stepeni smetani niti ne govorimo.
najlepša hvala za vse vaše recepte, super ste!
Tokrat bom naredila po kopitu blejske grmade, naslednjič pa s sladoledom in sadjem. To, da daš v torto, poznam, a potem bi mogla spečt še eno torto.
Krogljic z margarino sicer ne maram, a če daš biskvit notr zagotovo pride veliko bolje kot tiste klasične, ki jih jaz poznam.
hvala vsem,lp.nnat
Forum je zaprt za komentiranje.