Zelo dobra krema
Hojla vsem skupaj!
zadnjič me je brat tako rotil, naj naredim nekaj sladkega in kremastega, da mu enostavno nisem mogla odreči. Čeprav nisem imela doma praktično nič za peko kakšnega dobrega peciva (spraznjen hladilnik ob koncu tedna!!:), sem si rekla da nekako pa že bom.
Našla sem 3 pudinge in 1 vrečko šlag pene Dr. Oetker z manj kalorijami. Od tiramisuja, ki smo ga delali 1 teden nazaj, je ostalo še nekaj piškotov (tistih na “s”, imena pa nikoli ne znam napisat in si ga ne morem zapomnit -savoairidi, ali nekaj takega:)))
No, in to je bilo vse. V 7,5 dcl mleka sem zakuhala 2 vanilijeva pudinga in dodala 7-8 žlic sladkorja. Nato sem puding ohladila v mrzli vodi in vmes mešala da se ni naredila kožica, in medtem zelo trdo stepla šlag peno in jo postavila v hladilnik za 5 minut.
Potem sem z mikserjem zmiksala še puding (čisto ohlajen!) , da ni bil tako “trd” in da sem vanj lažje zamešala šlag peno – kar z mikserjem, da se lepo premeša in nastane enotna krema.
V mleko sem dala kar precej kakava, da je bil močen in sladek, ter vanj potunkala piškote in jih zlagala na dno manjšega pekača. Čez to sem nadevala kremo in jo lepo poravnala – lahko bi naredila tudi lepe valove. NA koncu sem vse skupaj potresla še s kakavom (skozi cedilo seveda). Postavila sem v haldilnik, in tudi hitro iz njega 🙂
Pecivo je bilo vsem zelo dobro , jaz sem čisto malo poskusila, ker ne smem. Ko sem ga dala na krožnik se je seveda malo razlezlo, ker je bilo prekratko časa v hladilniku. Mislim, da bi moralo biti na hladnem vsaj 3 ure…..
To je samo ideja, če boste kdaj praktično brez sestavin za kakšno dobro kremasto pecivo – je bolj rešitev, za nekakšno “prvo pomoč” 🙂
Lep sončen dan vsem skupaj, uživajte ga!
Zala
Forum je zaprt za komentiranje.