Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika polpeti iz bučk-še eno vprašanje za backa

polpeti iz bučk-še eno vprašanje za backa

Živjo!

Zadnjič sem spraševala po receptu za polpete iz bučk, pobrskala sem tudi po iskalniku in našla super recept od Backa; polpeti iz bučk in ovs.kosmičev.

Res fantastična zadeva, le to me zanima, ali sem da kaj napraviti, da vseeno pri obračanju med peko ne razpadejo.

Moji so bili namreč zelo, zelo rahli, in zato oblika ravno ni bila najlepša. Tudi pri prelaganju na krožnik so se mi malo raztrgali.

So bili pa zato fantastični za pojest in to verjetno odtehta vse, haha!

No, pa vseeno prosim za nasvet Backa ali koga drugega.

Pa še to: je katera od vas že poskusila polpete iz jajčevcev? Verjetno bi bili tudi super, a ne?

En lep pozdravček od Vesne, ki pravkar peče domače prijatelje

Ja, polpete iz jajčevcem sem že jedla in so bili mega, samo žal se ne spomnem več recepta….bom pa pobrskala malo po mojih receptih. Moja nona je celo delala polpete iz mortadele….cel smeh…..ampak niso bile slabe. 🙂

Ne vem po kakšnem receptu si jih delala, tako ne vem ali si dodala kaj moke. Dodaj malo moke, pa bo. Pa teflonasto ponev in fajno lopatko pa gre.
Vidim, da imaš rada bučke in jajčevce. Ali si jih že poskusla narest z jajci.

Popražiš čebulo, daš gor bučke ali pa jajčevce, pražiš še nekaj časa, pač da se fajn prepraži in da ni več morebitne tekočine, ki jo spustijo bučke. Najboljše so takšne mlade. Nato noter vmešaš stepena jajca, malo popečeš, da jajca zakrknejo in na koncu malo posoliš in popopraš. Mnjaaamm. Jaz imam to tako rada, še rajši kot polpete. Okus je pribl. tak, kot bi naredila gobe z jajci. Prav tako je zelo dobro, če prepražiš por in potem zraven jajčka. LP

Hej,Vesna!

Polpete iz buck,jajcevcev,blitve…vse delam. Vezava so najpogosteje ovseni kosmici,lahko pa tudi na panceti in cebuli popecene kocke starega kruha,potem prelite z malo mleka in dobro odcejene.Moski svet ima to rad!
Moke dodam samo malo,zato pa se naribam parmezan.
Jajcevce narezi na kocke,malo posoli,da oddajo vodo in popeci na hitro;potem pa kot za ostalo naprej. Ne pozabi petersilja in cesna ter zacimb.
Take polpete lahko speces tudi v pecici;ne porabis toliko olja.
Bogatejse so panirane :moka,jajcek,drobtinice. Lp Babi

Evita, tudi jaz obožujem tako pečene bučke – z jajci! NAravnost fantastično! Dodam pa še na koščke narezano papriko, paradižnik, feferone,…..skoraj vse kar pride pod roke. In obvezno tudi ŠETRAJ! potem je okus (menda) res tak kot pri pečenih gobicah…..tisti “menda” sem napisala zato, ker tako vsi trdijo, jaz pa ne morem, ker so gobe ena izmed zelo redkih stvari, ki jih ne jem, ne morem pod nobenim pogojem! 🙂
Ti polpeti so res zakon, za vezeavo pa tudi jaz najpgosteje uporabim ovsene kosmiče, tako kot Babi, ali pa pšenični zdrob. Potem pusti malo stati, da se namoči in popije odvečno tekočino.

LP, zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close