zrezki v pečici s krompirjem
Tolikokrat preberm, da pečete krompir in meso na enem pekaču v pečici. Meni to nikoli ne uspe. Vedno je meso pusto. Prosim, napišite, kako pripravite (začinite, kaj dodate, kakšna temperatura, koliko časa), če pečete puranje ali piščančje zrezke v pečici skupaj s krompirjem?
Hvala za pomoč!
Lep dan vam želim,
Marjeta
Ali si že probala peči v stekleni posodi, da je pokrito? Če je pokrito ohrani več vlage. Jaz tako pečem kakšne kunčje, piščančje in svinjske kose in moram rečt, da je zelo dobro. Sami zrezki pa ne vem,.. Probaj naslednjič raje piščančja prsa kar v kosu in na večje kose narezan krompir, če je pa bolj droben pa lahko tudi kar cel, vendar olupljen- se napije majn maščobe. Probaj meso pred peko posolit, premazat čisto na tanko z zenfom in nato premazat z oljem. Tako malo pridobi na sočnosti. Jaz v pekač dodam še večje kose čebule, česen, potem pa odvisno od mesa, včasih kumino, rožmarin ali lovor. Pa peteržiljevo zelenje.
Piščančje meso in krompir lahko daš v pečico skoraj istočasno. Krompir se kar dolgo peče.
Jaz bom juter za kosilo spekla nekaj podobnega. Sem si danes kupila en ovalni pekač iz alugussa s teflonsko prevleko in steklenim pokrovom in komaj čakam, da ga sprobam. LP
Forum je zaprt za komentiranje.