Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mariniran piščanec

mariniran piščanec

kako ga naredite??
hvala

Hej!

Ursa je s Svedske poslala poleti krasen recept za marinirane piscancje prsi.
Mogoce bo videla in poslala link.
V glavnem jaz dam v olivno olje z malo limoninega soka veliko raznih mediteranskih zacimb in malo nasekljanih oliv in kaper.Potem to pustim cez noc ali vsaj nekaj ur. Potem pecem na zaru ali v pecici z marinado vred. Lp Babi

tukaj imam recept za malo bolj vzhodnjasko marinado:) mogoce ti bo vsec!?

marinada

1 loncek jogurta
3 zlice lim.soka
1 zlicka pekoce paprike
2 zlicki mletega koriandra
malo janeza
4 zlice olja
sol

piscanca zrezemo na vecje kose in ga namazemo z marinado. v hladilniku naj se marinira vsaj 3 ure- lahko do 24! po mariniranju piscanca obrisemo s prticem in specemo na mrezi pod zarom. zraven pase riz in kaka kuhana zelenjava /najbolje na pari/. verjetno si uganila- bolj indijska varianta!?: ) lp petra

Se moj C&P z enega drugega forume, kjer sem se potrudila napisat nekaj stvari.

Marinada za Petrovega piscanca
2 žlički svetle sojine omake
1 žlička temne sojine omake
1 žlička riževega vina (VINA, in NE tekocine za kuhanje)
1/2 žličke soli
1/2 žličke sveže mletega popra
1 žlička sezamovega olja
2 žlički koruzne moke

To zmešate lepo v eni posodici in potem noter stresete na koscke narezanega piscanca (kolicine zadoscajo za recimo pol filiranih prsi) in pustite (čim dlje toliko bolje, najmanj kake pol ure!). Večrat premešate! Ko vam lakota ze gor tolče, zadevo stresete v MEGA vroco ponev (teflon brez olja, lahko kako kaplico arasidovega/kokosovega, v voku se drgac to dela) in med mesanjem pecete ene 5 minut … stvar je DOBRA! (PS – cel recept za Petrovega piscanca ima se ingver, ce zelite cel recept, samo recite!)

Marinada za piščanca v kosih (bedra & co)
2 žlički soli
1 žlička popra
6 strokov česna
75 ml tajske ribje omake (ker je nimam sem dala 2 inčuna, isto pali!)
75 ml riževega vina ALI jab. kisa
2 čilija
1 žlica sladkorja
2 žlici limetinega soka
3 žlice sesekljane šalotke
1 žlica svetle sojine omake
1 žlica riževega vina (če ste dali kis)
(kolicine so za najmanj pol piscanca)
Marinado spet zmešate (kaz dam vse skup v mixer, se nardi fina pasta), z njo natrete kose piščanca in daste v vrečko (Jamijeva fora, deluje). Tesno zaprete in pustite v hladilniku .. cim dlje. Pol pa v uno GRILL tefalko ali v pecico .. njamsi!

in še NAVADNA marinada na hitro (kolicine odvisno od kolicine mesa):
svetla sojina omaka, riževo vino, noževa konica pecilnega praška (!! zmehča meso), par kapelj sezamoveg olja, žlica koruzne moke -> spet zmešamo v eni posodici, dodamo koščke fileja piščanca in mariniramo čim dlje. Po pa stara zgodba, razpaljena ponev in nekaj minut (spet VOK rulz).

Brez heca, pecilni pomaga in razpaljena ponev tudi. 4-5 minut, meso je peceno in ostane socno.

Pa dober tek 🙂

Nyah

Smejte se!

Evo, Babi, videla in posiljam link:

:)))

Hej,deklice! Ste pa res ekspeditivne!:)))

Zanima me,kaj je Primoz caral na forumu pod tretre:))) Lp Babi

krasne ste!! Hvala

Tudi jaz bom poskusila!

nina šurbek fošnarič

jaz pa dodam v marinado tudi belo vino, mnjammmmm
Pozdravček Mateja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close