Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mafini in soda bikarbona

Mafini in soda bikarbona

Sem začetnica, kar se mafinov tiče. Mar pri teh mljask zadevah ne gre brez sode bikarbone? Bi jo lahko s čim zamenjala? Mi ni preveč všeč ta okus in vonjave, ko se pečejo.
Hvala za pomoč
deka

Pecilni prašek bo kar v redu.
Jaz dam skoraj vedno kar samo pecilni, čeprav je v Hvastijevih receptih naprimer velikokrat napisano kar oboje.
Ampak nisem pa še opazila da bi soda puščala kakšen poseben vonj in okus. Verjetno je moj čut za malenkost slabše razvit kot pri tebi ;o).
Lp
Damjana

Zanimivo,da ja pecilni takoj zacutim na zobeh,zato ga ne uporabljam,sode bikarbone ne toliko,jelenova sol pa je naj;vsaj za moje brboncice. Lp Babi

Tudi jaz sem ponavadi vedno pekla le s pecilnim praškom, ne dolgo nazaj pa mi je soda “skočila” pred oči s trgovinskega pulta, pa sem jo vzela. Sicer pa tudi jaz nisem zaznala kakšnega posebnega vonja ali okusa, za pecilni prašek pa je precej občutljiv moj mož, zato ga doziram precej zmerno.
Lep preostanek dneva!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hvala, punce. Ta vikend jih spečem še s pecilnim praškom. Da vidim, kakšna bo razlika. Po jelenovo sol pa ne vem, kam naj grem. V lekarno??? Ja, Damjana, prav imaš. Moj nos je zelo občutljiv. Enkrat okrog božiča sem bila pri prijateljici, ki je delala en kolač s sodo bikarbono nekaj dni nazaj. Pa sem jo zavohala v stanovanju in v pecivu, čeprav je bilo v njem še polno drugih “božičnih” začimb.
Vikend se bliža, juhuhuhuhu!
Prijazen pozdrav
deka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close